Premijer Miloš Vučević sa prvim čovekom EU za poljoprivredu: Novi paket IPARD-a od 550 miliona evra (FOTO/VIDEO)

18.05.2024

12:23

0

Autor: 24sedam

Tema razgovora produbljivanje saradnje i Program EU PRO Plus

Premijer Miloš Vučević sa prvim čovekom EU za poljoprivredu: Novi paket IPARD-a od 550 miliona evra (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas, nakon otvaranja 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, sa komesarom Evropske unije za poljoprivredu Januzom Vojčehovskim sa kojim je razgovarao o produbljivanja saradnje u toj oblasti i Programu EU PRO Plus.

Sagovornik premijera Vučevića precizirao je da je taj program, pored ostalog, način da se doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju lokalnih samouprava, poboljša upravljanje teritorijalnim razvojem i unapredi socijalna infrastruktura, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

 

Na sastanku je rečeno da EU obezbeđuje značajna finansijska sredstva poljoprivrednicima u Srbiji, uglavnom kroz program Instrumenta za pretpristupnu pomoć ruralnom razvoju (IPARD), kao i da EU pokreće treću fazu IPARD programa koja uz komplementarno privatno sufinansiranje može da donese do 550 miliona evra investicija u poljoprivredni sektor u Srbiji.

Predsednik Vlade Srbije podvukao je da je su od izuzetnog značaja razvoj poljoprivrede u Srbiji, kao i razmena iskustava u toj oblasti sa drugim zemljama Unije, posebno zbog potencijala koje pruža Vojvodina.

Sastanku su prisustvovali i ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre, kao i ministri za evropske integracije i za poljoprivredu Tanja Miščević i Aleksandar Martinović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike