Bolje od čekova: Sa dinom na tri rate bez kamate kod tri banke

15.04.2024

14:24

0

Autor: R.B.

Narodna banka Srbije pred prvomajske praznike podseća potrošače da mogu da koriste pogodnosti domaće platne kartice

Bolje od čekova: Sa dinom na tri rate bez kamate kod tri banke
Platne kartice - Copyright 24sedam/G.M.

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da je dina karticama Banke Poštanska štedionica, NLB Komercijalne banke i Banke Inteza moguće odloženo ili plaćanje na rate bez kamate.

– Ukoliko imate dinakard karticu ove tri banke iskoristite pogodnost koja vam se nudi tokom cele godine, pa tako i kupovinu povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika obavite ovom karticom na odloženo ili na rate bez kamate – naglašava centralna banka Srbije.

U saopštenju NBS se dodaje i da građani ukoliko planiraju putovanje tokom predstojećih praznika, dinakars postkard karticom Banke Poštanska štedionica mogu kupiti gorivo ili platiti robu i usluge na benzinskim stanicama „NIS Petrola“ i „Gazproma“, na odloženo ili na dve jednake rate, za račun u minimalnom iznosu od 5.000 dinara.

Ističe se i da će svi koji koriste uslugu SMS obaveštenja Banke Poštanska štedionica dobijati dan ranije besplatnu poruku o dospeću rate obavljene kupovine platnom karticom.

– Korisnici dinakard kartica svih navedenih banaka u svojim novčanicima imaju instrument koji zamenjuje čekove, koji je znatno brži i jednostavniji za upotrebu, jer  nema zadržavanja na kasi, ni vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, iznos rate nije ograničen i zavisi samo od raspoloživih sredstava, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini – piše u saopštenju.

NBS podseća da je plaćanje na rate danas moguće na više od 17.000 prodajnih mesta u Srbiji, a njihov spisak, kao i sve detaljnije informacije o pogodnosti kupovine na rate debitnim dinakard karticama, mogu se naći na sajtovima banaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike