Menja se način prijavljivanja za turističke vaučere: Ubuduće sve ide preko e-vaučera

20.02.2024

16:10

0

Cilj ove aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera

Menja se način prijavljivanja za turističke vaučere: Ubuduće sve ide preko e-vaučera
Copyright Profimedia

Ministar turizma i omladine Husein Memić i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisali su danas Sporazum o poslovnoj saradnji dva ministarstva u cilju izrade softverskog rešenja „E-vaučer“ koji će omogućiti da se celokupna šema dodele vaučera realizuje elektronskim putem.

„E-vaučer“ će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje.

MTO, MIT/Marina Jančević
 

 

Cilj ove aktivnosti je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će dati dodatni podsticaj razvoju domaćeg turizma.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje će se sprovoditi tokom ove godine, a puštanje u rad sistema „E-vaučer“ planirano je u 2025. godini.

MTO, MIT/Marina Jančević
 

 

Takođe, sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma E-turista koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike