Lučić: Krivična prijava protiv gradonačelnika Leposavića, građani će uskoro dobiti signal

13.02.2024

17:43

0

Istakao je da će kompanija o ovom slučaju momentalno obavestiti međunarodnu zajednicu

Lučić: Krivična prijava protiv gradonačelnika Leposavića, građani će uskoro dobiti signal
Vladimir Lučić - Copyright Kosovo Online

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić izjavio je da će biti podneta krivična prijava protiv gradonačelnika Leposavića Ljuljzima Hetemija, jer zaposlenima u kompaniji MTS d.o.o, ćerki firmi "Telekoma" na Kosovu, nije dozvolio da otklone kvar na zgradi opštine, čime je bez signala ostavio deo stanovništva na severu.

- Kurtijev partijski kolega, izvesni gospodin Ljuljzim Hetemi, grubo je prekršio Briselski sporazum, sve lokalne zakone i standarde poslovanja kompanija u Evropi i najtežom zloupotrebom službenog položaja nasilno prekinuo signal radio-linka za naš repetitor u Lešku, čine je brojne građane ostavio bez signala mobilne telefonije uprkos tome što sto MTS d.o.o. poseduje sve neophodne dozvole - rekao je Lučić za Kosovo onlajn.

24sedam/Goran Sivački
 

Istakao je da će kompanija o ovom slučaju momentalno obavestiti međunarodnu zajednicu, sve strane ambasade, ali će i podneti krivičnu prijavu protiv Hetemija, u nadi da će što pre biti priveden pravdi i odgovarati za njegove postupke.

Lučić je građanima Leška, svim korisnicima usluga kompanije MTS d.o.o. poručio da ne brinu i da će im u najkraćem mogućem roku biti omogućen signal mobilne telefonije, putem alternativnih tehničkih rešenja i uslovi za normalnu komunikaciju.

Ranije danas, zaposleni u MTS d.o.o su pokušali da izađu na krov zgrade Opštine Leposavić kako bi otklonili smetnju i osposobili mobilnu telefoniju u tom delu teritorije, ali im Hetemi to nije dopustio, uz napomenu da MTS "može samo trajno da skloni opremu sa njegove zgrade".

Zbog radova na krovu zgrade Opštine, oko podneva došlo je do prekida vazdušnog RR linka za mobilne bazne stanice KOM Lešak i bazne stanice Jošanica, koje pokrivaju mobilnim signalom naselja Lešak, deo Leposavića, selo Jošanica, kao i veći deo magistralnog puta na relaciji Administrativni prelaz - Leposavić - Sočanica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo-online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike