Telekom nema nameru da prodaje svoje akcije: Cilj srpske kompanije je da širi poslovanje

06.02.2024

12:54

0

Lučić se osvnuo i na potpisani protokol sa Ministarstvom odbrane i rekao da je to jedan normalan poslovni potez i da mu je čast što je Vojska Srbije više od 20 godina korisnik usluga Telekoma Srbije

Telekom nema nameru da prodaje svoje akcije: Cilj srpske kompanije je da širi poslovanje
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao je danas da Telekom nema nameru da prodaje svoje akcije, već da širi svoje poslovanje i bude lider na Zapadnom Balkanu. 

Lučić je rekao na TV Hepi, odgovarajući na tvrdnje pojedinih predstavnika opozicije da se  sprema prodaja 20 odsto akcija Telekoma, da ta kompanija nema  nameru da prodaje akcije već da je plan da širi svoje poslovanje.

On je rekao da će doći do pregrupisanja u regionu i da će drugi operateri tokom ove godine prodati svoje akcije, ali da Telekom to svakako neće uraditi.

Podsetio je da je Telekom najavio širenje i na američko tržište.

Tanjug/Rade Prelić
Vladimir Lučić

 

- U ovoj godini će se pokazati da je Telekom Srbija pobednik komercijalne bitke i da je jači nego ikada - rekao je Lučić i istakao da će ove godine imati prihod blizu dve milijarde evra.

Naglasio je da Telekom Srbija treba samo da širi svoje poslovanje i  da je važno što je ostao u državnom vlasništvu.

- Jer, kao nacionalni operater, možemo da odigramo jednu veliku ulogu u razvoju digitalne budućnosti. Nama se sledećih 15 godina sprema jedna nova budućnost zasnovana na veštačkoj inteligenciji, zasnovana na 5G mreži, na optičkom internetu. Jak nacionalni operater može značajno da ubrza tu budućnost, tako da će Telekom Srbija širenjem i na američko tržište postati dosta jak tržišni igrač - istakao je Lučić.

Lučić je rekao da je situacija na KiM složena i da Telekom ima problem otkad je Aljbin Kurti došao na vlasti i da je jasno da ima za cilj da oteža Srbima život i srpskim kompanijama poslovanje. 

- Što se tiče Telekoma, glavni napad smo imali u avgustu, koji smo uspeli da rešimo pomoću, pre svega, američke administracije. Cilj je bio da nas ugasi Aljbin Kurti, ali je taj glavni plan propao. Sad su išli na plan B, a to je da pokušaju da nas ograniče u delovanju, a to je da nam retroaktivno oduzmu četiri operatera koja smo mi spojili ranije - rekao je Lučić.

On je podsetio da je glavni cilj Telekoma bio da spreče dejstvo štetne odluke prištinske Agencije za zaštitu konkurencije, koja je pokušala da im oduzme ta četiri kablovske operatora.

- Ono što radi prištinska administracija, što radi Agencija za zaštitu konkurencije, jeste kršenje njihovih sopstvenih zakona, kršenje svih EU normi. Ali ono što je najbitnije, oni čak i sopstvene zakone koje su oni napisali krše i drugačije tumače kada je reč o srpskoj kompaniji - rekao je on. 

Lučić je podsetio da su i u decembru imali veliki pritisak, jer je prištinska agencija za telekomunikacije i njihova policija upali u DATA centar u Zvečanu i ostala nekoliko sati. 

Direktor Telekoma Srbije je rekao da se licenca za kablovske operatere već deset godina ne deli na KiM, jer znaju da će Telekom na tom tenderu da pobedi. 

On je dodao da se na KiM stvara administracija koja krši sve zakone, pa čak i sopstvene i naglasio da takvoj vlasti ne može da se veruje da će bilo šta da ispuni i da poštuje. 

Lučić se osvrnuo na produkciju Telekoma Srbije i istakao da u 10 najgledanijih filmova u istoriji već dva u čijoj su produkciji učestvovali, a to su Toma i Južni vetar 2, sa najvećom bioskopskom posetom i dodao da će najverovatnije i film Nedelja biti na toj listi od 10 najgledajnih filmova. 

On je rekao da sa Amazonom rade u kooprodukciji i seriju Ožiljak. 

Lučić se osvnuo i na potpisani protokol sa Ministarstvom odbrane i rekao da je to jedan normalan poslovni potez i da mu je čast što je Vojska Srbije više od 20 godina korisnik usluga Telekoma Srbije. 

- Potrudićemo se da i ovim paketom njima i njihovim porodicama omogućimo povoljno telefoniranje. Svi pripadnici vojske koji su u nekom drugom paketu, mogu bez ikakvih problema da pređu na ovaj paket. Dovoljno je faktički samo da imaju potvrdu, da su pripadnici vojske i u bilo kojoj poslovnici mogu da uzmu tri broja na svoje ime - rekao je on.

Lučić je naglasio da kao nacionalni operator se trude da  bitnim državnim institucijama pružaju usluge povoljnije.

- Ono što smo videli ovih godina je da država više ulaže u vojsku. Vojska Srbije je jedan od bitnih stubova na kojima se zasniva naša zemlja i ne postoji prirodni, tako da kažem, poslovni potez od ovog  koji je uradio Telekom, a to je da pripadnicima vojske  omogući što povoljnije telefoniranje. Inače, kako se bude 5G razvijao tako ćemo još dodatno sve te servise unaprediti koje će vojska moći da koristi - naglasio je on. 

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike