Ministar Mali najavljuje početak gradnje još tri velike saobraćajnice

08.12.2023

10:07

0

Autor: R.B.

Još tri lepe vesti za građane Srbije. Počinje izgradnja nove tri saobraćajnice, najavio je prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali

Ministar Mali najavljuje početak gradnje još tri velike saobraćajnice
auto-put Ruma-Šabac - Copyright Printscreen/YouTube/Vojvodina uživo

Nakon jučerašnjeg otvaranja za saobraćaj deonice Moravskog koridora Makrešane – Koševi, na auto-putu od Pojata do Preljine (E761), ministar finansija Siniša Mali najavljuje nove puteve u Srbiji.

– U narednih 10 dana krećemo u izgradnju još tri velike saobraćajnice. Kreće nam obilaznica oko Kragujevca, kreće nam izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin - Novi Sad i kreće nam onaj "smajli", ili kako mi zovemo "osmeh Vojvodine", od Bačkog Brega preko Sombora pa sve do Kikinde i Nakova – rekao je Mali.

Mali je naglasio da Srbija ima pet milijardi evra na računu i osvrnuo se na pomoći države i istakao da Srbija, i pored investicija u infrastrukturu, kontinuirano pomaže građanima.

– Mi, kao što znate, pomažemo kontinuirano naše građane, i 9,4 milijarde je izdvojeno za pomoć građanima. Nismo stali sa investicijama. Ove godine ćemo imati rast BDP-a 2,5 odsto – rekao je Mali.

Ministar je rekao da je realizovana i ideja predsednika Aleksandra Vučića da se pomogne srednjoškolcima.

– Do kraja nedelje svaki srednjoškolac će dobiti 10.000 dinara. Na današnji dan 22 lokalne samouprave su isplatile novac srednjoškolcima – rekao je Mali.

Mali je naglasio da od januara sledi povećanje plata, penzija i minimalca.

– Idemo sa dodatnim povećanjem plata od januara od 10 odsto, povećanjem penzija 14,8 odsto i najvećim procentualnim povećanjem minimalca od 17,8 odsto – rekao je Mali.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike