Nisu napravili ni jedan kamen, Srbija bila pred bankrotom! Mali: Uradili smo modernu železničku stanicu, a na računu imamo 5 milijardi evra

03.12.2023

23:01

0

Ministar finansija uporedio je stanje kada je opozicija bila na vlasti i ono kakvo je danas

Nisu napravili ni jedan kamen, Srbija bila pred bankrotom! Mali: Uradili smo modernu železničku stanicu, a na računu imamo 5 milijardi evra
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar finansija, Siniša Mali, gostujući u emisji "Hit tvit" osvrnuo se na izgradnju metroa, kao i na sve planove koje prethodna vlast nije uspela da realizuje, a ova uspešno završava.

- Otvaranje stadiona u Loznici i Zaječarum jednokratna pomoć penzionerima, EKSPO, metro... Sve je to opoziija kritikovala, a sve se to radi ii je urađeno - kazao je Mali.

On je objasnio da opozicija zna samo da kritikuje, a da nije uradila ni jedan kamen.

- Nisu napravili nijedan kamen, već kritikuju. Moja poruka za građane Srbije je da ćemo do kraja 2028.godine imati liniju metroa. Dobili smo najmoderniju železničku stanicu u ovom delu Evrope. Bili su na vlasti tolike godine, mogli su "p" od tog prokopa da naprave, a nisu. Za razliku od njih mi vodimo pozitivnu kampanju  - rekao je on.

Ministar finansija se osvrnuo i na novčana sredstva koja su bila tada, a koja su danas.

- Srbija je 2012. imala na računu 70 miliona evra. Nisu imali ni da isplate penzije, država je bila u bankrotu. Dragan Đilas je u to vreme imao 619 miliona evra. Danas Srbija na računu ima 5 milijardi evra - rekao je Mali.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike