Osmaci imaju pravo na po 10.000 dinara pomoći države, ali moraju da ispune ovaj uslov

29.11.2023

19:12

0

Tim povodom oglasio se i ministar finansija Siniša Mali na društvenoj mreži TikTok i govorio je o svim detaljima o uplati novčane pomoći

Osmaci imaju pravo na po 10.000 dinara pomoći države, ali moraju da ispune ovaj uslov
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia

Ministarstvo finansija je nedavno potvrdilo da su formulari za novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama širom Srbije. Tim povodom oglasio se i ministar finansija Siniša Mali na društvenoj mreži TikTok i govorio je o svim detaljima o uplati novčane pomoći od po 10.000 dinara srednjoškolcima u Srbiji.

Dobio je brojna pitanja, na koja je direktno odgovorio.

Jedno od pitanja na mejlu bilo je o tome da li postoji mogućnost da učenik dobije pomoć ako njegov roditelje nema račun u banci.

Mali odgovara sa "Ne" i dodaje da je u tom slučaju neophodno da roditelj otvori račun jer se novac ne isplaćuje u gotovini. Naravno, ukoliko ga nema sam učenik.

Na pitanje da li 10.000 dinara dobijaju i učenici privatnih srednjih škola, Mali odgovara sa "Da":

Stiglo je i pitanje iz Republike Srpske, gde se ljudi interesuju da li i oni mogu da konkurišu za pomoć. Ministar je odgovorio sa "Ne".

 

@mali.sinisa Odgovori na najčešće postavljena pitanja o isplati 10.000 dinara za srednjoškolce. 😄 #srednjaskola #10000 #srednjoskolci #odgovori #Srbija #sinisamali ♬ original sound - Siniša Mali

 

Zanimljivo je pitanje i o tome da li učenici prve godine srednjih muzičkih škola, a koji trenutno pohađaju osmi razred osnovne škole, mogu da dobiju pomoć. Mali ih je ovde obradovao i odgovorio sa "Da".

Učenicima je potrebno da popune formular sa svojim brojem tekućeg računa, ili u slučaju da ga nemaju, da navedu broj računa svojih roditelja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike