Kako konkurisati za državne subvencije za zanatlije

03.12.2023

11:20

0

Privredni subjekti prijavljuju svoje projekte isključivo na obrascu SZTZ

Kako konkurisati za državne subvencije za zanatlije
Ilustracija - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine pozvalo je privrednike da se prijave konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2023. godini.

Svi oni koji se bave tradicionalnim zanatima i rukotvorinama a za to su registrovani mogu se do srede, 6. decembra prijave na konkurs za subvencije.

Privredni subjekti prijavljuju svoje projekte isključivo na obrascu SZTZ (koji je sastavni deo konkursne dokumentacije) i mogu da konkurišu za dodelu subvencija za jednu namenu.

Subvencije se mogu koristiti za zapošljavanje radnika na tri meseca kod privrednog subjekta koji se bavi tradicionalnim zanatima. U tom slučaju zanatlija će moći da konkuriše za subvenciju od 240.000 dinara.

Druga vrsta subvencija namenjena je za promociju proizvoda i usluga starih zanata, kroz organizaciju radionica i obuka edukativnog karaktera, namenjenih drugim privrednim subjektima ili zainteresovanima.

Za ovu namenu sredstva se izdvajaju za četiri meseca od zaključenja ugovora, u iznosu od 300.000 do 600.000 hiljada dinara.

Rok za prijave je 6. decembar.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom i konkursnom dokumentacijom mogu se dobiti putem telefona 011/26-42-160, radnim danom od 10 do 14 sati.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike