Gradski Sekretarijat obezbedio subvencije: Nova mehanizacija za zemunske poljoprivrednike

16.11.2023

15:23

0

Ove godine Grad Beograd je za zemunske poljoprivrednike izdvojio blizu 14 miliona dinara podsticajnih sredstava - rekao je Pavičić

Gradski Sekretarijat obezbedio subvencije: Nova mehanizacija za zemunske poljoprivrednike
Copyright Beoinfo

Gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić i predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević posetili su u Batajnici malo poljoprivredno gazdinstvo Milana Rašule, koji je dobio podsticajna sredstva Grada Beograda za nabavku poljoprivrednih mašina.

Mladi poljoprivrednik Milan Rašula dobio je podsticajna sredstva za kupovinu sejalice za kukuruz. Kako kaže, njegovo domaćinstvo se bavi tovom bikova i obradom 70 jutara zemlje. Budući da je završio poljoprivrednu školu, predstavlja mu veliko zadovoljstvo da nastavi porodičnu tradiciju i obrađuje zemlju. 

- Ove godine Grad Beograd je za zemunske poljoprivrednike izdvojio blizu 14 miliona dinara podsticajnih sredstava. Resorni gradski sekretarijat će i naredne godine obezbediti subvencije - izjavio je Savo Pavičić i pozvao poljoprivrednike da se jave Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Zemun kako bi u narednom periodu ostvarili svoja prava.

Od ukupno 62 poljoprivredna proizvođača iz Zemuna koji su se prijavili na javne pozive Grada Beograda, njih 40 dobilo je podsticajna sredstva u visini od 80 procenata vrednosti mašina, i to četiri traktora, 21 priključnu mašinu i 15 oprema za pčelarstvo.

- Poljoprivreda je sastavni deo privredne delatnosti naše opštine. Zemun ima više od 1.800 poljoprivrednih gazdinstava koja se nalaze na području naselja Batajnica, Ugrinovci i u delu Busija. Imamo dobru saradnju sa Sekretarijatom za poljoprivredu Grada Beograda. Trudimo se da budemo od pomoći svim našim poljoprivrednicima, kako bi ostvarili svoje pravo na različite subvencije, ali da i na druge načine unaprede svoja gazdinstva. Posebno im pomažemo da reše imovinske probleme za 3.500 parcela obradivog zemljišta i svoju imovinu upišu u katastar - rekao je predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike