Ministar Cvetković razgovarao sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj Kolanđelijem o budućoj saradnji (FOTO)

29.11.2023

16:40

0

Na današnjem operativnom sastanku razmatralo se na koji način da se operacionalizuje saradnja između Ministarstva privrede i EBRD-a

Ministar Cvetković razgovarao sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj Kolanđelijem o budućoj saradnji (FOTO)
Copyright Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Slobodan Cvetković razgovarao je danas sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem o saradnji na implementaciji Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije.

- Na predlog Ministarstva privrede usvojen je novi Zakon o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije i jedna od ključnih tema prilikom poslednje posete misije MMF-a, bila je kako da  adekvatna implementacija ovog zakona počne u predviđenom roku, a to je septembar 2024. godine. U tom procesu veliku stručnu podršku očekujemo od EBRD-a- rekao je ministar Cvetković.

Foto: Ministarstvo privrede
 

Na današnjem operativnom sastanku razmatralo se na koji način da se operacionalizuje saradnja između Ministarstva privrede i EBRD-a. Kao jedan od modela saradnje, predloženo je da se iz sredstava EBRD- a pruže konsultantske usluge u cilju implementacije ovog zakona, s obzirom na veliko iskustvo koje ova institucija ima u oblasti korporativizacije u javnom sektoru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike