Fond PIO upozorava: Ne zaboravite učeničke potvrde

07.09.2023

10:42

0

Autor: 24sedam

Iz penzijskog fonda podsećaju da učenici i studenti, korisnici porodičnih penzija, moraju da donesu potvrdu za novu školsku godinu

Fond PIO upozorava: Ne zaboravite učeničke potvrde
studenti/ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (fond PIO) saopštio je danas da je do 22. septembra rok do kada učenici i studenti koji koriste porodičnu penziju, a stariji su od 15 godina, moraju da dostave potvrde o školovanju da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti.

Studenti potvrde o školovanju moraju da dostave tokom oktobra.

Na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda PIO koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija.

Ukoliko potvrde o školovanju budu dostavljene posle 22. septembra, korisnicima porodičnih penzija biće obustavljena isplata za septembar, a pripadajuća penzija će im biti isplaćena uz oktobarsku penziju početkom novembra.

Učenici imaju pravo na porodičnu penziju do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20 godina života, a studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršene 26. godine, podseća fond PIO.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike