Kripto oseka: I Bajnens otišao iz Rusije

27.09.2023

12:35

0

Povlačenje zapadnih kompanija iz Rusije zbog sankcija prelilo se i u kripto svet

Kripto oseka: I Bajnens otišao iz Rusije
Kriptovalute još velika nepoznanica - Copyright Profimedia

Najveća svetska kripto berza „Bajnens“ saopštila je danas da je prodala svoj celokupni biznis u Rusiji kompaniji „KomEks“ (CommEX) bez mogućnosti povratnog otkupa i da time prestaje sa radom u Rusiji.

U saopštenju se naglašava da je imovina ruskih korisnika u kripto valutama "bezbedna i sigurno zaštićena", prenosi Komersant.

Iznos transakcije nije otkriven, a proces prelaska sadašnjih klijenata Bajnens na platformu KomEKS će potrajati najviše godinu dana.

- Gledajući u budućnost, shvatamo da poslovanje u Rusiji nije kompatibilno sa strategijom kompanije Bajnens koja predviđa usklađenost kriterijuma - saopštio je glavni direktor kompanije Bajnens za usklađenost Noa Perlman.

U saopštenju se ističe da će na osnovu ovog sporazuma Bajnens u potpunosti prestati sa radom u Rusiji.

Bajnens je 26. avgusta sprečio državljane Rusije da preko usluge „bajnens P2P“ trguju svim valutama osim rublje, a 6. septembra su dva top menadžera kompanije „Bajnens“ za poslovanje u Rusiji, Gleb Kostarev i Vladimir Smerkis, saopštila da podnose ostavke.

Povlačenje „Bajnensa“ posledica je zapadnih sankcija Rusiji, zbog kojih je u toj zemlji otežano poslovanje sa stranim valutama. Međutim, za trgovinu kriptovalutama u samoj zemlji to nije veliki problem jer su Rusi okrenuti svojim lokalnim berzama.

Bajnens ima problema i na Zapadu, zbog pritiska država za povećanu regulaciju kriptotržišta

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike