Adidas prodaje Yeezy patike: Deo novca ide u humanitarne svrhe

14.05.2023

09:50

0

Autor: Lj. S.

Adidas ima oko 1,2 milijardi evra vredne patike Yeezy u skladištima

Adidas prodaje Yeezy patike: Deo novca ide u humanitarne svrhe
Copyright Profimedia

Kompanija sportske opreme Adidas odlučila je da proda neke patike i proizvode, koje su napravili u saradnji sa reperom Kanje Vestom, te da deo novca doniraju u humanitarne svrhe javlja Bi-Bi-Si.

Podsetimo, prošle godine je nemačka kompanija prekinula saradnju sa reperom zbog njegovih antisemitskih komentara, ali ih je ta odluka koštala milione u prodaji i doživela je prvi godišnji gubitak nakon tri decenije poslovanja.

Adidas ima oko 1,2 milijardi evra vredne patike Yeezy u skladištima.

Izvršni direktor Bjorn Gulden rekao je da će Adidas prodati neke proizovde umesto da ih donira, jer ne žele da vide da proizvodi dospeju na tržište indirektno.

On je dodao da ako kompanija odluči da ne "prenameni" svoje preostale zalihe, oštetiće svoj operativni profit za oko 500 miliona evra ove godine.

Takođe, kompaniju tuže investitori koji tvrde da je Adidas znao za problematično ponašanje repera godinama pre prekida partnerstva.

Gospodin Gulden je branio dugogodišnju saradnju repera i Adidasa, nazivajući muzičara "možda i najkreativnijim umom u industriji koliko god da je bio težak".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike