Globos osiguranje generalni sponzor najveće sajamske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi: Nastavlja tradiciju saradnje sa Novosadskim sajmom

10.05.2023

16:45

0

Autor: 24sedam

U Novom Sadu će se od 20. do 26. maja održati 90. jubilarni Međunarodni poljoprivredni sajam, u jubilarnoj 100. godini od osnivanja Novosadskog sajma, a ovaj veliki jubilej obeležiće i generalno sponzorstvo Globos osiguranja, koje će i ove godine podržati predstojeću manifestaciju

Globos osiguranje generalni sponzor najveće sajamske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi: Nastavlja tradiciju saradnje sa Novosadskim sajmom
Siniša Pratljačić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Predsednik Izvršnog odbora Globos osiguranja Siniša Pratljačić je na konferenciji izjavio je da je prošlogodišnja saradnja sa Novosadskim sajmom nedavno dodatno učvršćena.

- Prošle godine smo započeli saradnju sa Novosadskim sajmom i izuzetno sam ponosan što mogu danas da vam kažem da smo pre oko dva meseca potpisali trogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu i generalnom sponzorstvu Novosadskog sajma, pogotovo kada se dešava 100 godina postojanja kao jedan veliki jubilej i 90. Međunarodni sajam poljoprivrede - rekao je Pratljačić na konferenciji priređenoj povodom predstojećeg sajma.

Pratljačić je izrazio poseban ponos zbog toga što je Globos osiguranje generalni sponzor najveće sajamske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi.

- Globos osiguranje je prošlu godinu završilo na šestom mestu i nastavljamo sa razvojem na tržištu osiguranja Srbije. Pokušaćemo i ove godine da odgovorimo izazovima, ali i našim klijentima koji su nam najbitniji. Mi smo u protekle tri godine otvorili preko 20 filijala širom Srbije da bi što lakše i efektnije mogli da odgovorimo na sve zahteve i izazove koje naši klijenti pružaju - rekao je on.

24sedam/Goran Sivački
Siniša Pratljačić

Pratljačić je naglasio da Globos osiguranje i dalje drži prvu poziciju u ažurnosti rešavanja šteta.

- To je najbolja, najveća i najkvalitetnija reklama kojim neko osiguranje može da se pokaže na tržištu - rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora Globos osiguranja je pozvao sve posetioce Novosadskog sajma da dođu u Master halu, gde će moći da se upoznaju sa novim proizvodima i paketima kompanije.

Najskuplji kombajn čak 700.000 evra

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković izjavio je da će pored Srbije na sajmu učestvovati još 25 zemalja iz čitavog sveta i da će biti održano i 14 internacionalnih priredbi.

- Obezbedili smo vrlo atraktivne mašine i veliki broj izlagača. Najskuplji traktor na sajmu će biti po ceni od 462.000 evra plus PDV. Imaćemo i specijalizovani kombajn koji će biti u vrednosti od 670.000 plus PDV a najavljena je i premijera kombajna guseničara koji će biti u vrednosti od 700.000 evra plus PDV - rekao je on.

24sedam/Goran Sivački
 

Cvetković je naglasio i saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, za koje je rekao da su ove godine dodatno pomogli novčano pre svega nacionalnu izložbu stoke.

- Takođe su nam pomogli i oko biobašte što će ove godine biti novitet koji će nam, pretpostavljam, ove godine biti interesantan za naše posetioce - rekao je on.

Ove godine zemlja gost biće Italija, a ambasador te zemlje u Beogradu  Luka Gori skrenuo je pažnju na saradnju Italije i Srbije.

On je naglasio da dve zemlje rade na jačanju ekonomske saradnje, čemu je dokaz i "Biznis sajens foruma" (Business and Science Forum) koji se održao 21. i 22. marta u Beogradu.

Dodao je da je jedan od ključnih faktora strategije jačanja ekonomskih odnosa između Italije i Srbije sektor agrotehnologija i poljoprivrede, što je bila jedna od osnovnih tema održanog foruma.

- Naše učešće na sajmu u Novom Sadu kao zemlje partnera je još jedan dodatni korak u istom pravcu. Prisustvo na sajmu je potvrdila 21 italijanska firma, pokrivaćemo 500 metara kvadratnih a na samoj inaguraciji sajma učestvovaće naš ministar poljoprivrede Lolobriđida - rekao je on.

24sedam/Goran Sivački
 

Ambasador je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i podvukao tri aspekta saradnje ambasade sa Novosadskim sajmom.

- Prva tačka je da na sajmu učestvujemo kao sistem i učestvuju naša vrhunska preduzeća. Druga tačka je ekonomsko-kulturna organizacija i na tome se naročito zahvaljujem Italijanskom instutu za kulturu i direktoru Robertu Činkoti. Tokom te nedelje će biti organizovani razni kulturni događaji i jedan zanimljiv koncert "Tarante". Treći element je ekonomsko-naučna saradnja i imamo nameru da organizujemo dva seminara. Prvi na dan otvaranja, drugi nešto kasnije. To će dalje dovesti do razvoja odnosa Italije i Srbije - naglasio je ambasador Luka Gori.

Nekoliko izložbi uz pomoć ministarstva

Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede Dušanka Golubović je rekla da će ministarstvo ove godine biti pokrovitelj najveće nacionalne izložbe stoke i genetskih potencijala, a posetioci će biti u prilici da vide različite vrste rasa konja, koza, ovaca i goveda.

- U tom smislu će biti prisutne neke autohtone vrste, ali i neke koje do sada nisu izlagane na ovoj vrsti sajmova. Posetioci će imati priliku da čuju nešto više o genetskim potencijalima, ali i načinima na koje ove vrste treba da se gaje. Izložba je prodajnog karaktera - rekla je ona.

24sedam/Goran Sivački
 

Golubovićeva je dodala da je za ministarstvo značajna i izložba organskim proizvoda sa oznakom porekla rekavši da se ovde vidi potencijal za razvoj ne samo u Srbiji već i u inostranstvu.

- U tom smislu će moći da se vide proizvodi organske proizvode poput sokova, ajvara, džemova, testenina, čokolade... ali će isto tako proizvođači moći da dobiju informacije o načinima na koje je potrebno organizovati organsku poljoprivrednu proizvodnju - objasnila je ona.

Državna sekretarka je naglasila da je veoma bitna i oznaka "srpski kvalitet".

- Reč je o proizvodima koji su višeg kvaliteta, imaju određenu nacionalnu oznaku ako ispunjavaju određene uslove. Ti uslovi podrazumevaju da je reč o proizvodima koji su od sirovina isključivo iz Srbije, ali su i različiti do sličnih proizvoda po sastavu, načinu proizvodnje i slično - rekla je ona.

Aleksandar Čortan iz Banke Poštanska štedionica je rekao da će imati ekspoziture u glavnoj sali ali će imati i mobilne ekspoziture gde će poljoprivrednici moći da dobiju na licu mesta adekvatan savet i podršku.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike