Na jesen drugo kolo nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Biće podeljeno još 10 stanova

04.04.2023

15:34

0

Građani su u okviru nagradne igre do sada poslali ukupno 127 miliona fiskalnih računa

Na jesen drugo kolo nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Biće podeljeno još 10 stanova
Uzmi račun i pobedi 2023 - Copyright Printscreen/RTS

Drugo kolo nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" počeće na jesen ove godine, a nagradni fond će biti 10 stanova u Beogradu, isto koliko je dodeljeno i u okviru prvog kola, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Građani su u okviru nagradne igre do sada poslali ukupno 127 miliona fiskalnih računa, navelo je ministarstvo na Instagramu. Slanje računa je moguće i između dva kola, a građani u proseku i dalje dnevno pošalju oko 600.000 fiskalnih računa. Ukupan broj otvorenih naloga je skoro 927.000.

Ministarstvo podseća da umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava. Aplikacija "Uzmi račun i pobedi" dostupna je u Google Play i Apple prodavnicama.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod, a druga važna novina jeste da svaki račun može da bude dobitni, jer nije propisana minimalna vrednost i svaki učesnik može da registruje neograničeni broj računa. Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji, a procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna.

Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da se napravi korisnički nalog. Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti. Nakon klika na dugme "Registracija", učesnik igre će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga, na primer za članove svoje porodice, što će olakšati starijim osobama i drugima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri, naveli su iz Ministarstva finansija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike