Vučić objasnio zašto je domaća odbrambena industrija od presudnog značaja: To podiže plate i penzije!

21.02.2023

20:32

0

Autor: M. Vu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju građanima iz Abu Dabija objasnio je značaj ulaganja u domaću odbrambenu industriju

Vučić objasnio zašto je domaća odbrambena industrija od presudnog značaja: To podiže plate i penzije!
Aleksandar Vučić - Copyright Foto:Printskrin/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju građanima iz Abu Dabija objasnio je značaj ulaganja u domaću odbrambenu industriju.

- Moramo da koristimo domaću odbrambenu industriju, to je razvoj naše ekonomije, ulazi u BDP, podiže plate i penzije, to je od presudnog značaja. Teško je takmičiti se sa velikim - kazao je Vučić.

Pink TV
 

Predsednik je podvukao da Srbija treba da zaštiti mir i razmišlja o svojoj ekonomiji.

- Ne možemo da učestvujemo u trci u naoružanju, ali moramo da budemo dobro naoružani da bismo odvaratili eventualne napade - istakao je Vučić.

Podsećamo, predsednik Vučić na poziv Njegovog visočanstva šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, boravi u Abu Dabiju, a tom prilikom je prisustvovao otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja IDEX, na kojem učestvuju i predstavnici namenske industrije Republike Srbije.

Gradimo stadione, bolnice, crkve

Vučić je najavio i izgradnju novih stadiona, bolnica, crkava… On je rekao da je ključna stvar za Srbiju ekonomija.

- To je za nas ključna reč, najvažnija reč. Moramo da nastavimo da rastemo. Evropa će rasti 0,7 do 1 odsto. Rast je veoma usporen. Kina će da raste fantastičnom brzinom. Ako budemo držali rast preko 2,5 odsto dramatično ćemo smanjiti razliku između nas i najrazvijenijih zemalja - najavio je predsednik.

Kako kaže, uradili smo Beograd na vodi, uskoro će biti i nova železnička stanica. Dodaje da ipak uvek ima onih koji su protiv svega.

- Narod bira onog koji će da se bori za njega i ja verujem da narod sve dobro vidi - rekao je Vučić.

Kako kaže, sva politika se svela na to da, kada se nešto radi, kupuje i kada se rade važne i dobre stvari za zemlju, oni kažu šta će nam to.

Predsednik je najavio otvaranje novih stadiona, koji se uveliko već grade, a kako kaže, hramovima, crkvama i manastirima se takođe pomagalo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike