Platite porez na imovinu do utorka, može i karticom

11.02.2023

13:33

0

Autor: 24sedam

Prva rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu na naplatu dospeva 14. februara, a na šalterima Uprave za trezor plaćanje sad može i platnom karticom

Platite porez na imovinu do utorka, može i karticom
Platne kartice - Copyright 24sedam/G.M.

Na šalterima Uprave za trezor pri Ministarstvu finansija, porez na imovinu, čiji rok dospeva u utorak,  građani mogu da plate i sa „dina karticom“ i to bez plaćanja provizije, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS navode da se ovom karticom bez provizije, na šalterima Uprave može platiti i porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

„Dinom“ na šalterima Uprave za trezor mogu se, uz niske provizije, platiti i računi za struju, objedinjeni komunalni računi u beogradskom preduzeću „Infostan tehnologije” kao i kod novosadske „Informatike”, zatim računi „Telekoma Srbije“ i slično.

Kada je reč o porezu na imovinu fizičkih lica, iz NBS podsećaju da se on može platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod, korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj obveznik poreza ima račun.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike