"Pošta Srbije" se u 2023. transformiše u akcionarsko društvo: Od sledeće godine i veće plate za zaposlene

01.12.2022

14:43

0

vd. direktora Zoran Đorđević je na proširenom kolegijumu "Pošte" predstavio i najnovije rezultate poslovanja i aktivnosti koje se očekuju u narednom periodu.

"Pošta Srbije" se u 2023. transformiše u akcionarsko društvo: Od sledeće godine i veće plate za zaposlene
Pošta/Ilustracija - Copyright 24sedam/S.Š.

Javno preduzeće "Pošta Srbije" sledeće godine biće transformisana u akcionarsko društvo, a zaposleni povećanje zarada mogu očekivati od januara, najavio je vd. direktora Zoran Đorđević. 

U informaciji objavljenoj na sajtu "Pošte" navodi se da je on istakao da će naredna poslovna godina biti godina transformacije u akcionarsko društvo, čime će se postići optimizacija poslovnih rezultata, efikasniji i funkcionalniji sistem i procesi.

Đorđević je na proširenom kolegijumu "Pošte" predstavio i  najnovije rezultate poslovanja i aktivnosti koje se očekuju u narednom periodu.

Rekao je da se aktivno radi na velikom broju projekata i istakao  razvoj mreže paketomata, SoftPos-a, mobilnog poštara, praćenja i optimizaciji ruta. 

- Želja nam je da se u svim segmentima oseti boljitak, zbog čega akcentujemo brigu o zaposlenima, koje pored osavremenjavanja opreme i sredstava za rad i nagrađivanja po učinku očekuje i povećanje zarade od januara - rekao je on.

Dodao je da se nastavlja prijem u stalni radni odnos svih zaposlenih koji su u Pošti duže od dve godine. 

Najavio je da će posebna pažnja biti poklonjena i novoj sistematizaciji radnih mesta sa detaljnim opisom kompetencija. 

Istakao je da će u kratkom roku biti promena da bi prednost na šalterima pošta imale trudnice, korisnici sa malom decom i osobe sa invaliditetom.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike