„Merkaju“ robote: Pošta Srbije u Sloveniji dogovara osavremenjivanje

24.07.2021

13:35 >> 13:36

0

Delegacija Pošte Srbije, predvođena v.d. direktorom Zoranom Đorđevićem, obišla poštanski logistički centar u Mariboru

„Merkaju“ robote: Pošta Srbije u Sloveniji dogovara osavremenjivanje
Tanjug/Sava Radovanović

Delegacija „Pošte Srbije“ nastavila je danas radnu posetu „Pošti Slovenije„ obilaskom poštansko-logističkog centra u Mariboru i data centra za upravljanje radnim procesima.

U ovim centrima implementirana su tehnološka rešenja bazirana na veštačkoj inteligenciji, a u Mariboru je instaliran i prvi robot koji se koristi za obradu pošiljaka.

– Poseta „Pošti Slovenije“ otvorila je mogućnost za saradnju na implementaciji najnaprednijih informatičkih rešenja u naše logističke centre u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čija je modernizacija jedan od poslovnih prioriteta. Naš cilj je podizanje kvaliteta, brža i efikasnija usluga za građane i privredu, a jedan od pravaca razvoja koji razmatramo je zasnovan i na uvođenju robotizacije u proces prerade pošiljaka kao podrške efikasnijem radu zaposlenih – izjavio je direktor Đorđević, navodi se u saopštenju „Pošte Srbije“.

Pročitajte još:

Đorđević je posebno istakao spremnost Slovenaca da pruže konsultantsku pomoć za prilagođavanje poslovanja zahtevima pristupnog procesa Evropskoj uniji. To je, uz razgovore o saradnji na polju digitalizacije i razvoja e-komerc rešenja, bila jedna od glavnih tema sastanaka sa rukovodstvom „Pošte Slovenije“.

Delegacija „Pošte Srbije“ završava danas radnu posetu Sloveniji, koja je usledila nakon što je vrh „Pošte Slovenije“ u maju posetila Beograd.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti