Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra

26.11.2022

12:01

0

Autor: 24sedam

Akcionarsko društvo u državnom vlasništvu, „Telekom Srbija“, obavestilo je javnost da će dividenda od 8,4 dinara po akciji biti isplaćena 22. decembra

Telekom Srbija dividendu isplaćuje 22. decembra
Telekom Srbija - Copyright Telekom Srbija

U dokumentu objavljenom na Centralnom registru hartija od vrednosti navodi se da će za državne akcije dividenda biti isplaćena direktno u budžet, a ostalima preko Centralnog registra.

Ukupno će biti isplaćeno 6,7 milijardi dinara (57 miliona evra) a dan obračuna za ovu isplatu je 21. decembar. Dan dividende prema kojem se računa spisak akcionara koji imaju pravo na isplatu je 20. jun.

Telekom je pozvao sve akcionare kod kojih je došlo do promena računa da do 20. decembra dostave instrukcije za prijem novca od dividende.

Prvo na dividende imaju i građani koji su 2012. godine dobili besplatne akcije državnog telekomunikacionog giganta. Tada je svaki punoletni građanin dobio po 31 akciju.

Te akcije Telekoma građani ne mogu prodati jer kompanija nije uvrštena na Beogradsku berzu, ali će na njih građani i ove godine dobiti dividendu.

Prošle godine u ovo vreme dividenda je bila 5,2 dinara po akciji (bruto) a „Telekom“ je ukupno isplatio 4,16 milijardi dinara (35,4 miliona evra), što je bilo dvostruko više nego godinu dana ranije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike