"Početkom godine prosečna plata će biti 735 evra, dobra vest je da imamo svega za zimu"

20.11.2022

09:59

0

Autor: J. S. J.

Plata nam je bila 331 evro, a sada će početkom godine biti 735 evra - rekao je Vučić i dodao da Srbija ima svega dovoljno.

"Početkom godine prosečna plata će biti 735 evra, dobra vest je da imamo svega za zimu"
Predsednik Aleksandar Vućić i voditeljka TV Prve - Copyright TV Prva

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostuje ovog jutra na TV Prva, gde govori o važnim temama - situaciji na Kosovu i Metohiji, stanju u sportu, pretnjama upućenim njemu i njegovoj porodici.

Kaže da se u Srbiji niko ne pita da li će biti struje jer se zna da će je biti, a u Nemačkoj nije takav slučaj.

- Želimo da čuvamo samostalnost i slobodu - rekao je Vučić danas.

- Imamo 14,3 milijarde evra deviznih rezervi, 38,5 tona zlata... Plata nam je bila 331 evro, a sada će početkom godine biti 735 evra - rekao je Vučić i dodao da Srbija ima svega dovoljno.

- Nemci se, vidite, već spremaju za nestašicu struje, probleme s mesom...

Vučić je rekao da na dnevnom nivou država izdvoji 12,5 i 13 miliona evra za gas, a od toga se kroz račune vrati 3 ili 4 miliona.

Država radi i država se snašla - rekao je Vučić.

On je rekao da nam gasne elektrane završavaju veliki posao.

- Pomalo sam optimista. Mnogo toga smo preduzeli. Ovde smo napravili nekoliko linija odbrane i svakog dana pratimo sve. Poslao sam da BIA proveri koliko imamo tačno gasa u Banatskom dvoru. Nikom ništa ne verujem na reč - rekao je predsednik i istakao da su dobre vesti to što smo "kao hrčak sve skupljali" i "imamo svega".

 

Nema zemlje koja je trajno zabranila litijum
 

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je danas da se projekat “Rio Tinto” ne nastavlja, a da je njegovo mišljenje da je Srbija napravila grešku odustajanjem od tog poduhvata, jer bi doneo napredak.


-Sad će ovi zeleni, ponovo da protestuju protiv litijujma. A, protiv čega? Nema lituijuma, to je protest protiv mog slobodnog mišljenja. Ja ne mogu da verujem šta smo uradili… Možete da me ubijete, ali ne možete da promenite moje mišljenje - rekao je Vučić za TV Prva.

Na konstataciju da deo građana traži trajnu zabranu iskopavanja litijuma, Vučić je primetio da bi onome ko tako nešto odluči, mogli da stave “ludačku košulju”, jer bi se odrekao 100 milijardi, zapadne Srbije, koja će da nestane.

-U celom Podrinju nema 100.000 ljudi i taj se deo prazni. Nadam se da će za pet 10 godina biti neko pamentiji, jer ne postoji zemlja koja se toga odrekla- rekao je Vučić.

Na pitanje nastavlja li se taj projekat, odgovorio je - ne.

Predsednik je dodao da je projekat trebalo da bude realizovan po svim najvišim evropskim i svetskim standardima, uz maksimalnu zaštitu životne sredine.

-Sve najbolje da bude urađeno, ali da se odreknete toga… To samo kod nas postoji… Zamislite da u Loznici završi pet milijardi, 200.000 stanovnika bi imao taj grad - dodao je i naglasio da iza svega stoje lični, partikularni interesi.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike