Rasulo na kripto tržištu: Gemini, BlokFi i Dženesis najavljuju nove restrikcije zbog FTX-a

17.11.2022

09:04

0

Autor: 24sedam

Kripto banka BlokFi se sprema za proglašenje bankrota a investiciona banka Dženesis je zaustavila davanje pozajmica

Rasulo na kripto tržištu: Gemini, BlokFi i Dženesis najavljuju nove restrikcije zbog FTX-a
Ilustracija - Copyright Pixabay

Cunami na kripto tržištu, koji je izazvao rapidni kolaps „FTX-a“ prošle nedelje, nastavlja da se širi i sada i deo kripto investicione banke „Dženesis global trejding“ koji se bavi pozajmicama kriptovaluta obustavlja svoju aktivnost, saopšteno je preko Tvitera.

Taj deo firme služi kao baza za institucionalne klijente, poznat je kao “Dženesis global kapital“ i na kraju trećeg kvartala imao je više od 2,8 milijardi dolara aktivnih pozajmica, piše CNBC.

- Prepoznajemo koliko je izazovna bila prošla nedelja zbog uticaja vesti o „FTX-u“. Mi u „Dženesisu“ smo potpuno fokusirani da učinimo se što možemo za naše klijente i prebrodimo ovo teško tržišno okruženje – napisano je u tvitu.

Potez „Dženesisa“ samo oslikava toksičnost na kripto tržištu kojoj doprinosi i to što se drugi pozajmljivač kripto valuta „BlokFi“, prema navodima „Volstrit džurnala“, sprema za bankrot odnosno traženje zaštite od poverilaca. Ova „banka“ je već zaustavila povlačenje depozita mušterija i priznala da je „značajno izložena“ bankrotiranoj kripto berzi „FTX“ i njenoj sestrinskoj trgovačkoj kući „Alameda riserč“.

U samo nekoliko dana, „FTX“ je prešao put od 32 milijarde vredne kompanije do nesolventnosti firme koja ima više od milion kreditora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike