Cene stanova u Beogradu skočile i do 150 odsto: Za garsonjeru traže i 700 evra!

10.11.2022

22:07

0

Rast cena je počeo u avgustu i septembru, kao i obično, zbog studenata, ali je situacija pojačana ukrajinskom krizom i rast cena traje do danas

Cene stanova u Beogradu skočile i do 150 odsto: Za garsonjeru traže i 700 evra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Cene izdavanja stanova u Beogradu su skočile 150 odsto za garsonjere i jednosobne stanove, dok su za dvosobne stanove skočile 80 odsto, a i Novi Sad takođe ima jako veliki skok cena, rekla je danas urednica portala „Nađi dom" Marija Grahovac.

Gostujući na TV K1, Grahovac je objasnila da se najviše traže garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi.

Kako je rekla, rast cena je počeo u avgustu i septembru, kao i obično, zbog studenata, ali je situacija pojačana ukrajinskom krizom i rast cena traje do danas.

24sedam/Nenad Vujanović
 

- U januaru su garsonjere u Beogradu bile 300 evra, a sada su 600-700 evra. Oglas u januaru je bio 40 dana aktivan, a sada u oktobru oglasi su aktivni od četiri do sedam dana. Da Rusi nisu masovno došli u Srbiju cene rentiranja bile bi niže, pošto su ispraznili tržište jer odmah moraju da reše krov nad glavom. Spremni su da plate i više i odmah, jer tu nema odlaganja", objašnjava Grahovac.


Branko Šajkunić iz agencije „Posrednik nekretnine" rekao je na K1 televiziji da je među Rusima veoma popularan Novi Beograd.

- Tu je uglavnom sve razgrabljeno. West 65, A blok, taj tip naselja i tu je renta maksimalno 1.200 do 1.500 evra za stan. Recimo imate slučaj u Belvilu gde se stan od 45 kvadrata izdaje za 800 evra, ali je luksuzno sređen, a za stan od 60 kvadrata možete tražiti 1.200 do 1.500 evra. Preko toga imate ogromnu ponudu koju niko ne zakupljuje", rekao je Šajkunić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike