Vučić o poskupljenju struje u Srbiji: "Nema govora o nekom velikom povećanju"

06.11.2022

21:35

0

Autor: 24sedam

Predsednik je napomenuo da, uz inflaciju, uspevamo da održimo i stabilnost finansija, jer će plate da rastu osam odsto, a penzije već rastu devet odsto

Vučić o poskupljenju struje u Srbiji: "Nema govora o nekom velikom povećanju"
Copyright TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je na pitanje o povećanju cene struje u Srbiji rekao da će biti između osam i 10 odsto.

- Nema govora o nekom velikom povećanju struje, nećemo da oteramo investitore - rekao je on.

Vučić je tokom emisije Hit tvit naveo da je priliv stranih direktnih investicija u prvih 10 meseci 3,462 milijarde evra, što je za oko sedam odsto više nego prošle godine.

- To je neverovatno, jer je ovo ratna godina, ali to je rezultat nečeg završenog ranije. Da ne pričam o koroni - rekao je Vučić na TV Pink.

Predsednik je napomenuo, da uz inflaciju, uspevamo da održimo i stabilnost finansija, jer će plate da rastu osam odsto, penzije već rastu devet odsto, a od februara će ukupno 20,8 odsto biti veće penzije.

- Držimo fiskalnu stabilnost, stopa javnog duga neće preći 57 odsto. A prosečna stopa javnog duga u Evropi je čak 94,2. Bolji smo za gotovo 40 indeksnih poena, i ljudi treba da budu ponosni - rekao je Vučić.

Gorovorio je i o povećanju plata i penzija, kao i o trenutnoj situaciji u zemlji.

Plate će kod nas rasti mnogo više od inflacije, najavio je on i podsetio na povećanje penzija.

- Prosečna stopa javnog duga 94,2 odsto, a Srbija za gotovo 40 indeksnih procenata bolja od evropskog proseka. Danas je prosečna plata u Beogradu bila 806 evra, u Boru 800 evra, u Majdanpeku 850 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike