Od danas stare cene autoosiguranja, a vraćaju i preplaćeno

26.08.2022

07:26

0

Osiguravači danas vraćaju cene obaveznog osiguranja vozila a neki su počeli i da vraćaju razliku u ceni koju su naplatili klijentima u avgustu

Od danas stare cene autoosiguranja, a vraćaju i preplaćeno
električar (3) - Copyright RINA

Osiguravajuća društva su na preporuku Narodne banke Srbije, kao regulatora tržišta osiguranja, odlučila da odustanu od novih, viših, cena polisa autoodgovornosti.

Cene tog obaveznog autoosiguranja vraćaju se na nivo od pre povećanja 1. avgusta, rečeno je Tanjugu u Udruženju osiguravača Srbije.

U osiguravajućim društvima kažu da, iako je povećanje od prosečno 200 dinara mesečno predstavljalo statističku grešku u inflaciji, osiguravači dobrim primerom pozivaju ostale učesnike u tržištu da urade isto.

Iako dizanje cena, kažu osiguravači, nije bilo nezakonito i neosnovano, oni će zbog sveopšte situacije smanjiti cene i prihvatiti da se na taj način žrtvuju.

U udruženju osiguravača preciziraju da će od 26. avgusta biti ukinuta odluka o poskupljenju polisa autoodgovornosti, koje je u proseku iznosilo od 22 odsto.

Neke od osiguravajućih kuća već danas su obavestili javnost da njihovi klijenti koji su platili višu cenu od 1. do 25. avgusta, mogu da se jave da bi dobili nazad razliku između tadašnje više i sadašnje niže cene.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike