Skočila cena polise auto-osiguranja za oko 2.300 dinara: Nova cena registracije biće skoro 30.000 dinara

03.08.2022

08:13

0

Oni koji nisu promenili cenovnike od 1. avgusta, učiniće to narednih dana

Skočila cena polise auto-osiguranja za oko 2.300 dinara: Nova cena registracije biće skoro 30.000 dinara
registracija vozila - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nekoliko osiguravajućih kuća u prethodna dva dana poskupela je polise osiguranja od autoodgovornosti za oko 22 odsto u proseku, što će podići i ukupnu cenu registracije.

Oni koji nisu promenili cenovnike od 1. avgusta, učiniće to narednih dana. Prethodni put cena polise osiguranja od autoodgovornosti promenjena je pre punih osam godina - u julu 2014. godine.

Kako će to izgledati u praksi može se videti na primeru registracije koja je do sada koštala 27.000 dinara, a koja će sada dobiti poskupljenje samo na trošak polise koji iznosi 10.500 dinara. Konkretnije, 22 odsto poskupljenja na ovaj značiće dodatni ceh od 2.310 dinara. Praktično, umesto 27.000 dinara rgistracija će ubuduće koštati 29.310 dinara!

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović izjavio je da je osnovni razlog poskupljenja polise osiguranja od autoodgovornosti rast cene rezervnih delova, uslovljen inflacijom na svetskom nivou. 

- Tu je i rast cena usluga transporta i procene štete, a značajna stavka koja je uticala na poskupljenje su i više cene radnog časa u servisima jer smo dostigli cene koje su aktuelne u najrazvijenijim evropskim državama, rekao je Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike