Usporavanje inflacije u SAD ohladilo i cenu zlata

11.08.2022

07:52

0

Zlato je nastavio danas silazni trend na berzi u Singapuru, gde je na spot trgovanju cena pala za 0,3 procenta na 1.786,26 dolara za uncu

Usporavanje inflacije u SAD ohladilo i cenu zlata
zlato usa amerika copy - Copyright Pixabay

Cena zlata je skliznule na današnjem trgovanju u Aziji, pošto su investitori procenjivali kakav bi uticaj moglo da ima hlađenje inflacije u SAD na buduće odluke Federalnih rezervi o monetarnoj politici.

Zlato je prvo skočilo u sredu nakon što je objavljeno da je američki indeks potrošačkih cena usporio u julu više nego što se očekivalo, što nagoveštava da bi Fed mogao da bude manje agresivan s podizanjem kamatne stope.

Cena ovog plemenitog metala je juče prvo porasla za čak 0,8 odsto na 1.807,93 dolara, na najviši nivo od 5. jula, nakon čega je krenula u rikverc i zaključila trgovanje u padu za 0,1 procenat.

Zlato je nastavio danas silazni trend na berzi u Singapuru, gde je na spot trgovanju cena pala za 0,3 procenta na 1.786,26 dolara za uncu rano popodne po lokalnom vremenu, izveštava "Blumberg".

Cene srebra i paladijum su takođe oslabile, dok je platina ojačala.

Pojedini trgovci su snizili procene vezane za povećanje Fed-ove ključne kamate i sada predviđaju podizanje stope za pola procentnog poena kao najverovatniji ishod sednice američke centralne banke sledećeg meseca, dok su ranije očekivali još jedno povećanje od tri četvrtine procentnog poena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike