Izložba automobila koje možemo da kupimo: 24sedam na Sajmu polovnjaka u Beogradu (FOTO)

02.06.2022

11:33

0

U i ispred Štark Arene danas je svečano otvoren 2. Sajam korišćenih vozila pod ovogodišnjim nazivom „Platiš danas, voziš sutra“ na kome je veoma bogata ponuda vozila

Izložba automobila koje možemo da kupimo: 24sedam na Sajmu polovnjaka u Beogradu (FOTO)
IMG_20220602_111000 - Copyright 24sedam/Georgi Mitev Šantek

Na manje od tri nedelje od Sajma automobila (BG ECO Car Show) u Beogradu se održava i druga velika automobilska izložbena manifestacija. Za razliku od prve, na 2. Sajmu korišćenih vozila, posetioci mogu da vide ali i kupe vozila koja su mnogo bliža njihovom budžetu – popularne benzinske i dizel polovnjake.

Sajam, na kome se nalaze vozila starosti do šest godina, ove je godine dva i po puta veći nego što je bio prošlogodišnji prvenac, ali to nije jedina razlika, kaže za 24sedam suosnivač i direktor Sajma, Filip Mrlješ.

24sedam/Georgi Mitev Šantek
Filip Mrlješ, direktor Sajma korišćenih vozila

- Ove godine imamo veliku ponudu vozila koja koštaju do 15.000 evra, ali nije zapostavljen ni premijum segment, pa tako imamo i praktično nov „porše 911 turbo“ od 250.000 evra. Nismo okrenuti ni samo benzinu i dizelu, jer imamo izložene i automobile na struju, od kineskih do popularne „tesle“, ali i električne motocikle i klasične kvadove. Tu su i oldtajmeri, jangtajmeri ali i frizirani sportski automobili sa više od 500 konjskih snaga, tako da, praktično, svako može za sebe naći nešto iz segmenta koji ga interesuje – kaže Mrlješ.

Vozila "danas za sutra"

Ovaj Sajam okupio je 64 izlagača vozila i prateće opreme koji su smešteni kako na platou ispred severnog ulaza u Arenu, tako i na dva nivoa same hale. Izloženih vozila ima više od 500 a autokuće polovnjaka, naravno, imaju na lageru mnogo više vozila čija se kupovina „danas za sutra“ može obaviti odmah.

To je nešto što kod je kod novih vozila ranije postojalo samo na sajmovima a danas se iz poznatih razloga na svoj primerak čeka od šest meseci do godinu dana od dana narudžbine.

Od ponude standardnih automobila, čija cena se uglavnom kreće od 9.000 do 30.000 evra, tu se mogu videti i neki veoma retki stari automobili, kao što je „mercedes SL600“ sa 12 cilindara sa bogatom opremom i u fantastičnom stanju. Na sajmu se može kupiti i popularni „fića“, i to ne bilo koja „zastava 750“ već famozni „kontraš“.

Tu je i budućnost - električni automobili

Posetioci na ovoj manifestaciji mogu da se upoznaju i sa budućnošću automobilizma.

- Nije da nismo pokrili i "budućnost" pa posetioci mogu da se upoznaju sa onim što je najbolje kod električnih automobila. Tako imamo tri izložene „tesle“ na štandu „BalkanPana“, firme koja ih je dosada ove godine prodala, čini mi se, 17 u Srbiji. Startna cena ovih koji su prošli tek nekoliko hiljada kilometara je 57.000 a najskuplji je vredan 87.000 – kaže Mrlješ.

Ali skupoceni električni automobili nisu i jedini na sajmu jer je, recimo, na štandovima „Vozim na struju“ izložen i mali kineski e-automobil znatno pristupačnije cene ali i lako dostavno električno vozilo koje je pravo rešenje za kurirske službe ili lance maloprodaje.

24sedam/Georgi Mitev Šantek
 

Na Sajmu polovnjaka, kako je ova manifestacija poznatija među ljubiteljima automobila, može se videti ponešto od prateće opreme i usluga, poput unikatnih volana ili poliranja vozila, a nisu zapostavljeni ni ljubitelji memorabilija. Na jednom štandu može se naći bogat izbor metalnih automobilčića, nezaobilaznog „blaga“ iz dečačkog doba svakog muškarca koji kolekcionarsku vrednost imaju i za poneke odrasle.

24sedam/Georgi Mitev Šantek
 

Sajam traje do nedelje, 5. juna, a vrata Štark Arene za gledaoce i kupce su otvorena svakoga dana od 10 do 20 sati. Cena ulaznice je 350 dinara a za decu do 10 godina je besplatna.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike