Predsednik o nestašici šećera: Ne paničite, stiglo je 260 tona i spremili smo još! Biće i brašna, ulja, soli

26.05.2022

09:26

0

Prethodnih dana u većini prodavnica šećer bilo skoro nemoguće naći u pakovanju od kilogram

Predsednik o nestašici šećera: Ne paničite, stiglo je 260 tona i spremili smo još! Biće i brašna, ulja, soli
Aleksandar Vučić Bubanj potok (1) - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas govorio o nestašici šećera u radnjama širom Srbije i isakao da nema potrebe za panikom i da će biti dovoljno osnovnih životnih namirnica.

- Nema potrebe za panikom, stiglo je 260 tona, spremili smo još 250 tona. Nemamo problema sa količinama šećera, imali smo problema sa jednom firmom iz kolubarskog okruga i tajkunom, koji mislio da je vreme da zarade ogroman novac. Biće i brašna, soli, ulja. Jedan tajkun je mislio da u uslovima teške krize može da izbegava obaveze prema državi, nakon što je otkupio pojedine namirinice. Imamo tolike količine da možemo da intervenišemo u svakom trenutku - objasnio je on.

24sedam
 

 

Ove mere nastale su nakon što je prethodnih dana u većini prodavnica šećer bilo skoro nemoguće naći u pakovanju od kilogram, o čemu je pisao i Portal 24sedam.

Situacija nije bila mnogo bolja ni za veća pakovanja jer se šećer u tom slučaju po kilogramu prodavao od 140 pa čak do 190 dinara. Cena za pakovanje od kilogram bila je ograničena Uredbom Vlade Srbije, i to na nivou od 83 dinara do 90.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike