Kupovina brašna iz Robnih rezervi: Proizvođačima hleba stigao poziv

20.05.2022

16:34

0

Prijavljivanje traje do 31. maja, navode u Ministarstvu trgovine

Kupovina brašna iz Robnih rezervi: Proizvođačima hleba stigao poziv
Profimedia

Ministarstvo trgovine objavilo je poziv proizvođačima hleba za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz Robnih rezervi. Prijavljivanje traje do 31. maja 2022. godine.

Poziv je objavljen na osnovu Uredbe Vlade Srbije o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa "T-500" i Zaključka vlade o interventnoj prodaji brašna tipa "T-500" proizvođačima hleba.

Svi proizvođači hleba sa teritorije Srbije, koji su u momentu donošenja Uredbe bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija.

Maksimalne količine brašna koje proizvođači hleba mogu kupiti biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa "T-500" po najvišoj proizvođačkoj ceni od 38,68 dinara po vekni u periodu od 1. februara do 30. aprila i nameravanoj proizvodnji po proizvođačkoj ceni od 41,20 dinara po vekni, do isteka Uredbe.

Vodiće se računa o ravnomernoj raspodeli brašna na teritoriji Srbije.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će konačne spiskove, sa određenim maksimalnim količinama brašna, dostaviti Republickoj direkciji za robne rezerve.

Cena brašna iz robnih rezervi, iznosi 33 dinara po kilogramu, uključujući PDV, utovareno u vozilo kupca kod skladištara Republičke direkcije za robne rezerve.

Nakon izvršene uplate sredstava, proizvođači hleba će dobiti pisani nalog za preuzimanje pšeničnog brašna "T-500", koje će se preuzimati u mlinovima, koji će vršiti mlevenje za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug