Rok za drugu ratu poreza na imovinu do 16. maja

10.05.2022

09:30

0

Porez se može platiti bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je Narodna banka Srbije

Rok za drugu ratu poreza na imovinu do 16. maja
Pixabay/24sedam/Katarina Mihajlović

Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 16. maja, a "dina" karticom se porez može platiti bez provizije na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Iz NBS navode da ovom karticom, bez provizije, na šalterima Uprave za trezor mogu da se plate i porez na dohodak građana, promet motornih vozila, zatim porez na prihod od poljoprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor dina karticom se, uz niske provizije, mogu platiti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, dakle onima koji imaju podračune u Upravi za trezor.

Takođe i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, što znači da se na ovaj način mogu platiti računi za struju, računi Infostana u Beogradu, Informatike u Novom Sadu, Telekoma i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica, navode iz NBS, može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građani imaju račun.

BONUS VIDEO

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug