Srbija spremna da ulaže u Crnu Goru, nema otkupa „kineskog“ duga

02.11.2020

09:37 >> 15:26

0

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je sinoć da je Srbija zainteresovana da uloži novac u izgradnju fabrika na severu Crne Gore.

Srbija spremna da ulaže u Crnu Goru, nema otkupa „kineskog“ duga
Instargram/Budućnost Srbije AV

“Spremni smo, kao država i zemlja, a o tome sam svojevremeno razgovarao i sa Milom Đukanovićem, spreman sam da razgovaram i sa budućim premijerom, da posebno uložimo novac u izgradnju pojedinih  fabrika i proizvodnih kapaciteta na severu Crne Gore”, rekao je Vučić gostujući na podgoričkoj TV Vijesti.

Ulaganje značajnog novca i zapošljavanje ljudi bila bi šansa i za Bijelo polje, Berane, Pljevlja, rekao je Vučić i naveo da bi to dodatno doprinelo boljim odnosima dve zemlje.

Predsednik Srbije je izrazio uverenje i da će buduća vlada Crne Gore nekada ući u inicijativu “mini Šsengen”, jer, kaže, od toga građani mogu da imaju veliku korist.

Pročitajte još:

Dragoljub Rajić za 24sedam: Veliki izazovi za srpsku privredu, država da redukuje poreze i smanji parafiskalne 

Ciljevi druge vlade Ane Brnabić: Pametno uložiti 14 milijardi evra i plata će biti 900 evra

Povodom spekulacija da će Srbija da otkupi dug Crne Gore od Kine za izgadnj autoputa Beogrd – Bar, Vučić je rekao da to nije tačno i da ni ne postoji kao mogućnost.

Kako je rekao, za Srbiju je važno da završi svoj deo autoputa, i da Crna Gora izgradi autoput do Srbije.

Vučić je najavio da će do Svetog Nikole sledeće godine biti završena deonica Čačak-Požega, kao i da se uskoro, u narednih mesec dana očekuje ugovor za deonicu Požega – Boljare, od 107 kilometara, vredan 1,6 milijardi.

“Nadamo se da će Crna da završi deonicu od Andrijevice do Boljara, ali u to se ne mešamo”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije nalaziu se u Crnoj Gori kao bi prisustvovao sahrani vladike Amfilohija, mitropolita crnogorsko-primorskog SPC., koji je u petak preminuo od posledica korona virusa,

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug