Predsednik Vučić u Crnoj Gori posle osam godina: Amfilohije bio važna i velika ličnost za Crnu Goru i za srpski narod (FOTO)

31.10.2020

20:57 >> 22:11

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je večeras porodičnu kuću Andrije Mandića u Zagoriču, u Crnoj Gori, i proveo prijatno veče sa njim i Milanom

Predsednik Vučić u Crnoj Gori posle osam godina: Amfilohije bio važna i velika ličnost za Crnu Goru i za srpski narod (FOTO)
Copyright Tanjug/Instagram/Budućnost Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je za TV Vijesti da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije bio važna i velika ličnost za Crnu Goru i za srpski narod.Navodi da je došao zbog sahrane kao predsednik Srbije da bi pokazao poštovanje prema njemu i da kaže koliko mu je žao što se dogodilo u istorijskom trenutku “u kom bi njegova mudrost i znanje bili itekako potrebni”.On je kazao da nije sujetan i da se sastajao više puta sa Amfilohijem i nakon kritika na njegov račun.Vučić je naveo da na optužbe o izdaji najbolje odgovara to što je 18 država otkada je preuzeo vlast povuklo priznanje Kosova.

Dodao je da je njegov poslednji susret sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem bio odličan.

Srbija će biti prva u Evropi po stopi rasta, tvrdi Vučić.

Navodi da ne želi da se meša u formiranje vlade u Crnoj Gori i da on “nije američka ambasadorka da od mene možete da čujete ko treba, a ko ne treba da bude u vladi”.

Tanjug/Instagram/Budućnost Srbije

Sastanak sa Mandićem i sa Andrijom i Milanom Kneževićem: DF mene ne sluša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je večeras porodičnu kuću Andrije Mandića u Zagoriču, u Crnoj Gori, i proveo prijatno veče sa njim i Milanom Kneževićem.

“Kratko smo se videli… Rekli su mi da su pristali na ekspertsku vladu. Mene uopšte ne slušaju, ja se sa tim ne bih saglasio. Nikada se ne bih saglasio sa manjinskom podrškom vladi”, tvrdi Vučić.

– Razgovor sa ljudima u Zagoriču. Posetio sam porodičnu kuću Mandića i proveo prijatno veče sa Andrijom i Milanom Kneževićem.

Tanjug/Instagram/Budućnost Srbije

Tanjug/Instagram/Budućnost Srbije

Vučić je večeras otputovao u Podgoricu kako bi sutra mogao da prisustvuje sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Ovo je njegova prva poseta posle osam godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike