Produžava se ograničenje cene hleba, "sava" poskupljuje!

09.05.2022

21:01

0

Ovo povećanje je mali ustupak proizvođačima, čiji su se troškovi u međuvremenu povećali, objašnjava državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić

Produžava se ograničenje cene hleba, "sava" poskupljuje!
Hleba mora biti - Copyright Printscreen / Youtube / Domaci recepti

Uredba o ograničenju cene hleba od brašna tipa 500, poznatog kao "sava" ističe sutra, a kako je za Tanjug izjavio državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić, uredba o kontrolisanim cenama će biti produžena za još tri meseca, s tim što će nova cena ovog hleba od srede umesto sadašnjih 46 iznositi 49 dinara.

Prema njegovim rečima, do ove, minimalne korekcije cene doći će zbog toga što su se od novembra, kada je prvi put doneta uredba o kontrolisanim cenama, povećali ulazni imputi za proizvodnju hleba.

- Ovo povećanje je mali ustupak proizvođačima, čiji su se troškovi u međuvremenu povećali. I pored korekcije cene, potrošači u našoj zemlji i dalje će imati najjeftiniji hleb u regionu - rekao je Kandić za Tanjug.

Vučić: Borićemo se da držimo pod kontrolom inflaciju na svaki mogući način

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je izjavio da će se Srbija boriti da drži pod kontrolom inflaciju, ali ne urušavajući fiskalni sistem.

On je rekao da su poskupele različite stvari čim je inflacija devet odsto, ali je istakao da ključne stvari nisu poskupele i da se time čuva socijalni mir.

- Borićemo se da držimo pod kontrolom inflaciju na svaki mogući način ali ne urušavajuci naš filskalni sistem - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike