Plate i penzije će biti veće, a evo kada mladima leže 100 evra

06.05.2022

17:46

1

Autor: M. Vu.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će, ukoliko ne bude većih problema u narednom periodu, biti povećanja plata i penzija

Plate i penzije će biti veće, a evo kada mladima leže 100 evra
mladi 100 evra novac - Copyright Pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će, ukoliko ne bude većih problema u narednom periodu, biti povećanja plata i penzija, dodajući da će od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke tražiti “pomeranje” švajcarske formule za izračunavanje penzije u kriznim vremenima.

- Nećemo menjati švajcarsku formulu, ali tražićemo od MMF-a i Svetske banke značajno pomeranje švajcarske formule u kriznim vremenima, u naredne dve godine, da bismo penzionerima mogli da pomognemo da povećanje penzija u potpunosti prati povećanje plata - rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Predsednik je istakao da će se, ukoliko se održi stabilnost i ako ne bude težih problema u narednom periodu, ići na značajnije povećanje penzija i plata.

- Ali će penzije morati da prate plate, da ne bi penzioneri bili zakinuti - rekao je Vučić.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Od 1. juna isplata 100 evra za mlade

Od 16. do 21 maja prijave za novih 100 evra za mlade, od 1. juna isplata.

Moramo da nastavimo dualno obrazovanje, time garantujemo uspešan posao i ozbiljne plate onima iz srednje stručne spreme, ali to moramo da podignemo i na visoko obrazovanje. Moraćemo mladima da ponudimo i bolje obrazovanje, i da im pružimo jednaku šansu da posao dobiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike