Mali: Kreće isplata državne pomoći od 10.000 dinara!

27.04.2022

06:45

0

Autor: J.S.J.

Ministar finansija je istakao da se "mi za ovo ne zadužujemo"

Mali: Kreće isplata državne pomoći od 10.000 dinara!
siniša mali 24sedam goran sivački (3) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je jutros da danas kreće trodnevna isplata po 10.000 dinara svim zaposlenima u prosveti, obrazovanju i naučnim institucijama, što je za preko 130.000 zaposlenih ukupno 1,6 milijardi dinara.


Isplata će trajati tri dana, do petka - danas zaposlenim u školama od posebnog interesa, i svima u učeničkim i studentskim domovima, sutra visoko obrazovanje i naučne ustanove, a prekosutra državnu pomoć dobijaju svih zaposleni u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Ministar finansija je takođe najavio da će sutra Vlada Srbije doneti preporuku lokalnim samoupravama da isplate pomoć zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Mali je podsetio da su predškolske ustanove u nadležnosti gradova i opština, te da je zaposlenima u nekima od njih pomoć već isplaćena. On je istakao da se "mi za ovo ne zadužujemo".

- Trenutno na računu imamo oko 160 milijardi dinara, apsolutno smo likvidni. Ovo je za nas investicija od 1,6 milijardi dinara - rekao je on, i dodao da je udeo javnog duga u BDP 52,3 odsto daleko ispod nivoa EU od 60 posto.

Ministar finansija rekao je za RTS da 16. maja počinje prijavljivanje za novih 100 evra pomoći za mlade od 16 do 29 godina, što će biti druga ovakva pomoć u ovoj godini.


Podsetio je da je prvih 100 evra dobilo 1.059.000 mladih i da oni nemaju potrebu da se prijavljuju, jer će dodatni novac dobiti po automatizmu, a treba da se prijave oni koji to do sada nisu uradili.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike