Našli krivce u Severnoj Koreji: Hakeri „preusmerili“ 615 miliona dolara

15.04.2022

06:49

0

Američki Federalni istražni biro (FBI) okrivio je hakere, koje navodno podržava Severna Koreja, za veliku krađu kriptovaluta

Našli krivce u Severnoj Koreji: Hakeri „preusmerili“ 615 miliona dolara
Ilustracija - Copyright Foto:Pixabay/ Gerd Altmann

Krađu kriptovaluta u vrednosti 615 miliona dolara, od kompanije koja se bavi video igrama na internetu, iz marta Federalni biro SAD za istrage (FBI) pripisuje hakerskim grupama pod nazivom "Lazarus" i "APT38", za koje se veruje da su pod kontrolom vlasti Severne Koreje, prenosi CNN.

- Kroz naše istrage uspeli smo da potvrdimo da su Lazarus Group i APT38, sajber akteri povezani sa Severnom Korejom, odgovorni za krađu - saopštio je FBI.

Kako se navodi, reč je o velikoj pljački kriptovaluta. u vrednosti 615 miliona dolara, od igrača popularne onlajn igre "Axie Infinity", što se dogodilo u martu.

Blokčejn kompanija „Ronin“, koja se bavi video-igrama i poznata je kao provajder „Axie Infinity“, objavila je da su joj hakeri iz sistema izvukli 615 miliona dolara vredne kriptovalute, što predstavlja jednu od najvećih pljački ove vrste dosad.

Hakeri su 23. marta ukrali 173.600 tokena etera i 25,5 miliona tokena USD koinm ukupne vrednosti 614 miliona dolara, prenosi Rojters.

Investitori širom sveta su prošle godine izgubili više od 10 milijardi dolara vrednu imovinu koja je ukradena sa platformi tzv. decentralizovanih finansija (DeFi).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike