Hoće li dati i 33 miliona za nagradu od 500.000: Hakeri vratili Poli netvorku ukradene tokene

13.08.2021

09:35

0

Hakeri, koji stoje iza najveće pljačke kriptovaluta ikada, vratili su platformi Poli netvork gotovo sve ukradene tokene vredne preko 610 miliona dolar

Hoće li dati i 33 miliona za nagradu od 500.000: Hakeri vratili Poli netvorku ukradene tokene
Copyright Profimedia

Da je gotovoo sva digitalna imovina vraćena objavio je sam Pooli netvork, firma za trgovinu virtuelnim novčićima koja je napadnuta ove nedelje.

Platforma Poli Netvork, koja je bila gotovo nepoznata pre pljačke izvedene u utorak, nakon vraćanja ukradenih novčića proglasila je hakera “belim šesirom” u svojoj objavi na Tviteru, aludirajući na etične hakere koji napade izvode s ciljem da ukažu na sajber ranjivosti, piše londonski „Gardijan“.

U poruci Poli Netvorka, koji omogućava razmenu kriptovaluta, navedeno je da su tokeni prebačeni u digitalni novčanik koji kontrolišu i ova platforma i haker.

Jedina preostala količina tokena koja treba da se vrati su nočvići kriptovalute teter, iznosu od 33 miliona dolara, koje je ranije ove nedelje zamrzla istoimena firma za kriptovalute.

– Proces vraćanja još nije završen. Nadamo se da ćemo održati komunikaciju sa gospodinom „Belim šeširom“ kako bismo obezbedili siguran povrat sredstava korisnika i daćemo tačne informacije javnosti – objavio je Poli netvork na Tviteru.

Pročitajte još:

Osoba koja je izvršila hakovanje tvrdi da joj je Poli netvork ponudio nagradu od 500.000 dolara za vraćanje ukradenih tokena i da je su obećali da ga neće tužiti, kažu digitalne poruke koje je na Tviteru podelio Tom Robinson, glavni stručnjak i suosnivač „Elliptika“, firme za praćenje kriptovaluta.

Ovo je, naravno, besmisleno, jer je policija i pravosudna vlast u SAD kao i svuda u svetu, dužne su da gone kradljivce bez obzira na to da li se opljačkani žali i podnosi prijavu krađe.

Neidentifikovani haker tvrdi da je napad izveden „iz zabave“ kako bi se „otkrila ranjivost“ ove kripto platforme, prenosi „Gardijan“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike