Poznato kada će biti isplaćeno 10.000 dinara: Stiže i po još 100 evra za mlade!

11.04.2022

13:35

0

Zaposleni u ovom sektoru imaju pravo na pomoć

Poznato kada će biti isplaćeno 10.000 dinara: Stiže i po još 100 evra za mlade!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Po 10.000 dinara za zaposlene u socijalnim ustanovama stiže u petak, potvrdio je za Blic ministar finansija Siniša Mali.

Pravo na novac imaju negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno domovima za stare, zaposleni na održavanju higijene...

Polovinom januara svi zaposleni u zdravstvu dobili su po 10.000 dinara, a od ovog meseca su uvećane i plate u javnom sektoru za 7 do 8 odsto.

Stiže i 100 evra za mlade

Mladi će dobiti po još 100 evra državne pomoći koji će biti isplaćen u junu ove godine i to u prva tri dana meseca. Kao i za prošlu pomoć, i ovaj put će pravo na nju imati mladi od 16 do 29 godina.

Na listi onih koji ispunjavaju uslove biće praktično svi koji do kraja maja napune 16 godina ili oni koji do tada steknu državljanstvo Srbije.

Ukoliko ste već bili prijavljeni za prethodnu pomoć od 100 evra koju je država isplaćivala mladima, nova prijava neće biti potrebna. Izuzetak su oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili dobili državljanstvo.

Prijava za ostale biće između 16. i 31. maja. Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ceo proces je jednostavan.

- Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne - rekao je nedavno ministar Siniša Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike