SAZNAJEMO: Vozači mogu da odahnu: Evo novih cena goriva na srpskim pumpama!

01.04.2022

10:29

2

Autor: 24sedam

Zna se koliko će od 15 časova koštati benzin na pumpama

SAZNAJEMO: Vozači mogu da odahnu: Evo novih cena goriva na srpskim pumpama!
benzin - Copyright Profimedia Pixabay

Poznato je koliko će danas od 15 časova iznositi nove cene naftnih derivata u Srbiji. Kako saznajemo, litar evro dizela koštaće 197 dinara, a bezolovnog benzina BMB 95 iznosiće 175 dinara!

Tako će i dizel i bezolovni benzin pojeftiniti za po jedan dinar.

Još uvek važeća cena je da evro dizel košta 198 dinara po litru, a benzin BMB 95 176,05 dinara.

Cene se, inače, formiraju na osnovu domaćih veleprodajnih cenovnika, plus maloprodajna marža benzinskih stanica, a ti cenovnici trebalo bi da odražavanju presek pet prethodnih kotacija cene benzina i dizela na tržištu Mediterana, kome pripada i Srbija.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je istakao da ćemo danas imati nižu cenu goriva u odnosu na prethodnu nedelju.

Inače, na svetskim berzama nafta je pojeftinila. Za razliku od prethodnih nedelja, kada je cena nafte brent skočila na čak 139 dolara za barel, što je bio najviši nivo od 2008. godine, juče po podne ona se spustila na nivo ispod 109 dolara (108,2 dolara za barel).

Na takvo pojeftinjenje uticale su vesti o potencijalnom ogromnom "oslobađanju" nafte iz rezervi SAD, jer je američki predsednik Džo Bajden najavio da se priprema da naloži puštanje u promet do milion barela dnevno iz strateških rezervi nafte tokom narednih meseci. A upravo je po podne to i učinio, pa će, kako je saopštila Bela kuća, SAD puštati milion barela nafte dnevno iz strateških rezervi tokom narednih šest meseci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike