"Što pre postići ugovor sa Gaspromom": Predsednik Vučić upozorava da je sve manje gasa

25.03.2022

20:38

0

Predsednik Srbije je izrazio uverenje da ćemo sa ruskim partnerima postići vrlo dobru cenu gasa

"Što pre postići ugovor sa Gaspromom": Predsednik Vučić upozorava da je sve manje gasa
gasovod profimedia-0028885533 - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da gasa nema dovoljno i istakao da je važno da što pre postignemo ugovor sa Gaspromom.

- Nema dovoljno gasa i naravno da mora da se razgovara sa Rusima i sa svima drugima. Očigledno je da će Evropa ići ka smanjivanju zavisnosti od ruskog gasa, ali da li će to moći u godinama koje su pred nama, to će biti vrlo teško - rekao je Vučić gostujući u emisiji "Predstavljanje predsedničkih kandidata" na RTS 2.

Zato je, kako je istakao, važno da postignemo ugovor sa Gaspromom što je moguće pre.

Vučić je izrazio uverenje da ćemo sa ruskim partnerima postići vrlo dobru cenu gasa i poručio da će se, ukoliko dobije poverenje naroda, "boriti svim srcem i svom snagom" da ta cena bude najbolja za našu zemlju.

Printscreen/Euronews
 

 

Vučić je naveo da je sukob u Ukrajini razoran za svet i da neki to porede sa velikom krizom od pre sto godina.

- Vi ne znate danas šta će biti sutra, koja će cena gasa, nafte, struje, hrane...da bude na svetskom tržištu - rekao je Vučić.

Istakao je da je zima prošla i da nijedan dan nije bio bez grejanja.

Naveo je da građani Srbije nisu ni osetili krizu i da smo imali svega, te izrazio uverenje da ćemo sa evropskim partnerima postići dogovor o daljim nabavkama bez obzira na većinsko vlasništvo Gaspromnjefta u NIS-u.

Profimedia
 

 

- Oko gasa nismo počeli pregovore, ali ne znam zašto bi nama dali lošiju cenu nego Moldaviji. Neće biti jednostavno, ali verujem da ćemo imati dobre razgovore sa ruskim partnerima - rekao je Vučić.

Zahvalio je Evropskom savetu i njegovom predsedniku Šarlu Mišelu na tome što su, kako je rekao, doneli važnu odliku i uvrstili i zemlje Zapadnog Balkana da zajedno sa zemljama EU mogu da nabavljaju robu po najboljim cenama.

Vučić je rekao da je Srbija danas, ne računajući svetsku krizu, u mnogo boljoj poziciji nego u vreme prošlih predsedničkih izbora.

Podsetio je da je pandemija korona virusa bila veliki problem, ali i dodao da je država paketom od preko osam milijardi uspela da zadrži punu stabilnost i da ljudi u ekonomskom i socijalnom smislu ne osete mnogo uticaj pandemije.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike