Srpska lista: Ne koaliciji Kurti-Ðilas, Jeremić, Obradović, da Vučiću

23.03.2022

16:21

0

Srpska lista u saopštenju kritikuje kosovskog premijera Aljbina Kurtija i "Ðilasove opozicione partije u Beogradu", navodeći da je neverovatan nivo sličnosti napada koje oni upućuju Aleksandru Vučiću i Srpskoj listi

Srpska lista: Ne koaliciji Kurti-Ðilas, Jeremić, Obradović, da Vučiću
Copyright Youtube printscreen

Srpska lista u saopštenju dostavljenom medijima pozvala je danas "u ime srpskog naroda svu braću i sestre da koaliciji Kurti-Ðilas, Jeremić, Obradović i ostali kažu ne i svojim glasovima za Aleksandra Vučića pokažu da su za politiku mira, ekonomskog jačanja našeg naroda i očuvanje Srba na Kosovu i Metohiji"

Srpska lista, naime, u saopštenju kritikuje kosovskog premijera Aljbina Kurtija i "Ðilasove opozicione partije u Beogradu", navodeći da je neverovatan nivo sličnosti napada koje oni upućuju Aleksandru Vučiću i Srpskoj listi.

- Dok se predsednik Vučić i Srbi sa Kosova i Metohije bore za očuvanje osnovnih ljudskih i političkih prava ovi politički liferanti i paraziti se raduju što neko Srbima oduzima pravo glasa. Raduju se što će njihov pajtos Aljbin Kurti zabranom glasanja na Kosovu i Metohiji smanjiti broj glasova koje bi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka nesumnjivo osvojili na ovim prostorima, navodi u saopštenju SL.

Kurti pozvao Srbe da ne protestuju 

 Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je danas Srbe iz Pokrajine da ne izlaze na proteste protiv odluke Prištine da im ne omogući glasanje na izborima 3. aprila u njihovim sredinama.


Kurti tvrdi da poziv na protest na KiM "ne doprinosi dobrim odnosima", te da bi "potpuno razumeo građane srpske nacionalnosti kada bi protestovali protiv korupcije, za bolje obrazovanje, za socijalna pitanja".

Smatra da EU "nije srećna" što privremene institucije u Prištini nisu prihvatile da se dogovor o održavanjU izbora zaključi razmenom pisama između zvaničnika.

"Evropska unija nije zadovoljna činjenicom da nisam pristao da se sve zaključi u okviru predložene prepiske između oficira za vezu. Uveren sam da prepiska treba da bude između Vlade Kosova i Vlade Srbije. Pitanje je krenulo u drugom pravcu", naveo je Kurti nakon sednice vlade.

Nakon jučerašnjih dešavnja predstavnici Srpske liste su istakli da situacija nikada nije bila teža na Kosovu i da se nad Srbima sprovodi institucionalno nasilje, i  poručili su da će se Srbi boriti demokratskim sredstvima i da će održati mirne proteste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike