Omogućeno prijavljivanje za novih 100 evra! Svi detalji državne pomoći za mlade od 16 do 29 godina

10.02.2022

17:06

0

Mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju

Omogućeno prijavljivanje za novih 100 evra! Svi detalji državne pomoći za mlade od 16 do 29 godina
mladi 100 evra novac - Copyright Pixabay

Vlada Srbije danas je usvojila Predlog o dopunama Zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Ovim dopunama se reguliše pitanje isplate dodatne novčane pomoći mladima između navršenih 16 i 29 godina starosti, a koji će u junu dobiti po dodatnih 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, saopšteno je posle sednce Vlade.

Svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, a nisu dobili novac u januaru (bilo da se nisu prijavili ili nisu zadovoljavali propisane uslove), moći će da se prijave za 100 evra novčane podrške u periodu od 16. do 31. maja 2022. godine.

Sa druge strane, mladi koji su početkom februara već dobili po 100 evra novčane podrške, neće ponovo morati da se prijavljuju, jer će im ona biti automatski isplaćena.

Po završetku prijave, u junu će početi isplata 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu predloženih zakonskih izmena.

Prijava će biti elektronska, na portalu Uprave za trezor, na adresi: idp.trezor.gov.rs.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike