Predsednik Vučić najavio: Krajem maja, početkom juna mladima još po 100 evra!

07.02.2022

20:50

0

Država je spremna da izdvoji još oko 102 miliona evra za mlade

Predsednik Vučić najavio: Krajem maja, početkom juna mladima još po 100 evra!
mladi 100 evra - Copyright Profimedia/Pixabay

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da je dogovoreno da se mladima isplati krajem maja, početkom juna još jednom svota od 100 evra.

- Malopre smo završili sastanak premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ja i mogu da obradujem ljude. Videćete da to nema veze sa izborima, a mogli smo da to učinimo i pre izbora. Mi ćemo krajem maja, početkom juna mladima od 16 do nepunih 30 godina dati još po 100 evra- kazao je on u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji.

TV Happy printscreen
 

Istakao je da je država spremna da izdvoji još oko 102 miliona evra za mlade.

Vučić je kazao da država brine o majkama i očevima, od kojih su mnogo umrli, ali treba da se vodi briga i o mladima.

- Oni nisu imali svoje živote zbog ove pošasti. Ova isplata je način da pokažemo još brigu prema njima, ali i ukažemo da moraju da poštuju procedure kada država nešto daje. Mogu da računaju na najmanje još po 100 evra do kraja maja, početka juna- naglasio je on.

Takođe je kazao da za tri dana kreće isplata od 20. 000 dinara penzionerima, što će državu koštati 34 milijarde dinara, odnosno 305 miliona evra.

- Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude- istakao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike