Nedimović: Izvoz premašuje pet milijardi dolara, uskoro kreće IPARD 3

01.11.2021

14:19

0

Imali smo dva velika projekta kroz IPARD, jedan za meru 3 i za meru 7, i kroz to smo do sad najviše novca plasirali, rekao je ministar

Nedimović: Izvoz premašuje pet milijardi dolara, uskoro kreće IPARD 3
Ministar Branislav Nedimović, Foto: Ministarstvo poljoprivrede - Copyright Ministar Branislav Nedimović, Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ove godine ćemo sigurno premašti izvoz od pet milijardi dolara, a o tome smo samo sanjali pre deset godina. Tada nije bilo više od dve milijarde dolara, istakao je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je podsetio koliki je značaj velikih projekata u poljoprivredi i koliko oni doprinose rastu proizvodnje i izvoza.

- Imali smo dva velika projekta kroz IPARD, jedan za meru 3 i za meru 7, i kroz to smo do sad najviše novca plasirali. Slede nam brze objave, jer moramo brzo da obavljamo proces. Zbog toga se radujem što ću sa svojim kolegama brzo ispregovarati IPARD 3. Već čujem od ''nevernih Toma'' da se IPARD 2 završava i da nema više projekata, a on je već tu i ja cenim da od juna meseca ulazimo i u to - najavio je ministar.

Nedimović kaže da uz srpski novac za poljoprivredu, koji će biti drastično veći u 2022. nego u 2021. godini, sa jedne a i sa druge strane postoje i zajednički projekti sa Svetskom bankom, tako da poziva poljoprivrednike da apliciraju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike