Šta je hit na Sajmu: Nije crveni "ferari“, već beli "lamborgini“ (FOTO+VIDEO)

19.09.2021

18:05 >> 05:28

0

Kod njega jednostavno moraju da zastanu i malo zagledaju i svi oni koji su njivu ili kravu videli samo na slici – lamborgini traktori hit su na Poljoprivredno

Šta je hit na Sajmu: Nije crveni "ferari“, već beli "lamborgini“ (FOTO+VIDEO)
Copyright Obavezna stanka u obilasku Sajma poljoprivrede, Lamborgini traktor, Foto: 24sedam/Danilo Krša

Ako se za crveni “ferari“ može reći da je automobilska ikona, i da za njega znaju i svi oni koji nikada nisu seli za volan automobila, onda se u svetu poljoprivrednih mašina isto može reći za traktor sa znakom razbesnelog bika.

Rođen iz prkosa prema “Ferariju“

“Lamborgini“ je originalno fabrika traktora koju je 1948. godine u mestu Cento u Italiji osnovao Feručo Lamborgini. Globalno popularni automobilski rođak nastao je tek 1963. godine, kada se Feručo uvredio primedbama na svoje “seljačko“ poreklo, poteklim iz “Ferarija“. I tako je “crveni đavo“ iz Maranela sebi iz podsmeha napravio večitog i ljutog rivala na drumu. Danas su “Lamborgini automobili“ u vlasništvu “Audija“, odnosno “Folksvagen Grupe“.

Logo fabrike “Lamborgini“, mnogima prepoznatljiv sa super-automobila koji koštaju stotine hiljada evra, može se videti ovih dana na “nešto većim“ vozilima u krugu Novosadskog sajma – na traktorima.

– A logo nije samo “nalepljen“ ili pozajmljen, jer ove italijanske mašine on krasi mnogo duže nego globalno mnogo poznatije super-automobile – objašnjava za neupućene Jelena Šilić, iz novosadske firme “Lambo“, koja jedina zastupa ove italijanske lepotane na srpskom tržištu.

Interesovanje je dobro, cena je (za razliku od automobilskog rođaka) pristupačna potencijalnom kupcu.

Pročitajte još:

– S trenutnom cenom od 25.000 do 38.000 evra sigurno smo najkonkurentniji u klasi, ljudi dobiju zapadni traktor kvaliteta “dajca” po ceni “istočnog“ traktora – kaže ona.

Ko zna koliko bi prepoznaljivo belih traktora danas bilo na srpskim oranicama da se nije dogodila korona. “Lamborgini“ traktori pojavili su se u zastupništvu firme “Lambo“ 2019. godine i tek sada, zbog pandemijskih okolnosti, imaju priliku da uhvate zamah i na ovom tržištu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike