ePodsticaji: Novi rokovi i pravila za poljoprivredne podsticaje

08.03.2024

17:27

0

Oni korisnici koji su već podneli zahtev za podsticaje bez uključivanja parcela koje su u procesu verifikacije, trebalo bi da ažuriraju svoje zahteve i uključe i te parcele

ePodsticaji: Novi rokovi i pravila za poljoprivredne podsticaje
Njiva (ilustracija) - Copyright Profimedia

Poljoprivredni proizvođači sada mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, uključujući i parcele koje su trenutno u procesu verifikacije, a na kojima se već nalaze biljne kulture, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo je objasnilo da se ova mogućnost odnosi na proizvođače koji su izvršili obnovu registracije svojih gazdinstava. Ova mera je uvedena kako bi se poljoprivrednicima olakšao pristup podsticajima i omogućilo da veći broj njih iskoristi ovu vrstu podrške.

Parcele sa biljnim kulturama koje su trenutno na verifikaciji biće vidljive na platformi ePodsticaji pre završetka samog procesa verifikacije, čime se korisnicima daje mogućnost da unapred podnesu zahtev za podsticaje.

Nakon što parcele prođu verifikaciju i budu zvanično upisane u registar poljoprivrednih gazdinstava, obrada zahteva će biti završena.

Oni korisnici koji su već podneli zahtev za podsticaje bez uključivanja parcela koje su u procesu verifikacije, trebalo bi da ažuriraju svoje zahteve i uključe i te parcele.

Ministarstvo takođe podseća da je moguće obnoviti registraciju poljoprivrednog gazdinstva čak i ako postoje parcele koje su još uvek na odobrenju, pod uslovom da su ispunjeni svi ostali propisani kriterijumi.

Zahtev za podsticaje može se podneti putem portala ePodsticaji, a rok za podnošenje zahteva za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru produžen je do 1. aprila 2024. godine.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike