Prijava za Saudi food show do 20. novembra

02.11.2023

14:03

0

Autor: R.B.

Srpske firme koje bi da učestvuju na prestižnom sajmu u Rijadu treba da požure sa prijavom Razvojnoj agenciji

Prijava za Saudi food show do 20. novembra
Ilustracija - Copyright Promo: Privredna komora Srbije

Firme zainteresovane za učešće na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije "Saudi food show 2024" u Rijadu u Saudijskoj Arabiji, mogu da se prijave do 20. novembra, objavila je Razvojna agencija Srbije (RAS).

RAS zajedno sa Privrednom komorom Srbije (PKS) organizuju nastup naših privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na ovom sajmu koji će se održati od 21. do 23. maja a tekst poziva kao i spisak neophodne dokumentacije može se naći na sajtu Razvojne agencije.

Sajam "Saudi food show 2024" predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznicima i distributerima, kao i novim trendovima u prehrambenoj industriji.

Ove godine na njemu je učestvovalo 512 izlagača iz 93 zemlje, održano je više od 8.000 b2b sastanaka, a sajam je posetilo oko 30.000 stručnih posetilaca.

U okviru nacionalnog paviljona, pod sloganom "Taste of Serbia", 15 domaćih kompanija predstavilo je bogat proizvodni program, smrznuto voće i povrće, sveže voće, organske džemove, bez i sa niskim sadržajem šećera, sokove, liofilizovano voće, suvo i čokoladirano voće, kao i mlečne proizvode.

Tržište Saudijske Arabije jedno je od najprivlačnijih tržišta na Bliskom Istoku i šansa je za srpske kompanije da obezbede izvoz poljoprivrednih proizvoda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike