Anuga Keln: Srbija se predstavila s rekordnim brojem prehrambenih firmi

09.10.2023

13:17

0

Na sajmu prehrambene industrije, Srbiju i njene potnecijale prezentovalo 36 domaćih firmi

Anuga Keln: Srbija se predstavila s rekordnim brojem prehrambenih firmi
Ilustracija - Copyright Promo: Privredna komora Srbije

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da se na najvećem Međunarodnom sajmu prehrambene industrije ANUGA u Kelnu ove godine predstavlja rekordnih 36 srpskih firmi.

Kako se navodi, kompanije iz Srbije svoju izvoznu ponudu predstavljaju u dve hale - u jednoj gotove proizvode, a u drugoj smrznute.   

U širokom asortimanu spskih gotovih proizvoda koji se predstavljaju su med i dijetetski proizvodi na bazi meda, voćni sokovi, organski džemovi i testenine, pasterizovani kiseli program, sušeno voće i pečurke, dečija hrana, koncentrati od voća i pirei, konditorski proizvodi, čajno pecivo, čokoladirano voće, vino, musli, ovsene kaše, čokolada, kao i asortiman smrznutog voća i povrća, torti i kolača.

Cilj ovogodišnjeg nastupa firmi iz Srbije na sajmu, kako je kazala predstavnica PKS Zorana Delić, je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržištima pre svega Nemačke i cele EU, ali i upoznavanje sa svetskim trendovima i inovacijama u prehrambenoj industriji.

- Na ovogodišnjem sajmu u Kelnu, Srbija se predstavlja sa rekordnim brojem izlagača na Nacionalnim štandovima, a imajući u vidu kvalitet naše ponude, realno je očekivati veliki broj sastanaka i poslovnih kontakata, kao i dogovore za nove izvozne poslove - kazala je Delić.

Ona je navela i da Sajam ANUGA pruža mogućnosti srpskim kompanijama da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, pronađu nove poslovne prilike, upoznaju nove dobavljače za evropsko i druga inostrana tržišta, ali i da sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju.

U saopštenju se podseća da PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) već tradicionalno organizuju učešće naših kompanija na sajmu u Kelnu koji ove godine traje od 7. do 11. oktobra.

ANUGA je najveći svetski sajam prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta, a održava se svake druge godine u Kelnu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike